Jump to content
BLOT17

Впечатленията ми от H-RV

Recommended Posts

Здравейте . Не съм разбирач на сувчета, но искам да изкажа впечатленията си от H-RV и ако може малко реплики от по-разбиращите . Колата е 2000 година 1.6 безин газ 105кс къса база . Нов внос от Италя , всичко работи , всичко е като ново , няма нищо изметнато , скъсано или каквото и да било . Имам чувството, че съм си купил не кола на 15 години, а такава от магазин . Няма хлопане/тропане , набира прилично (може би защото е с по-къса скоростна кутия) . Разхода извънградско ми е 7/100 газ . Със 7 лв да мина 100 км направо си е далавера . Абе само хвалби като изключим, че сегментите са за смяна . Здрава стабилна и прочее . Спирам с хвалбите, че край няма да имат .
Нещото което най-много ме дразни са ниските гърнета и тръбата им . Това много сваля височината на колицата . Изглежда висока ама няма да може да мине бабуна която и един прост голф няма да мине . Не мога да разбера защо не са сложени тези неща по-високо в някаква ниша или нещо подобно . Не е офроуд сувчето ама все пак да е малко по-проходимо от кола със средно окачване .
Другото което ми направи впечатление и не знам дали е хубаво или не е поведението и примерно при слизане от тротоар . Когато последната гума слезе от тротоара усещам как цялата кола се мести няколко сантиметра в страни, а не само въпросното колело да обере "тросването" на автомобила . Явно окачването на тези колици е много добро щом хем вози меко хем е супер здраво и това поведение явно е резултат от това .
Задният прозорец е малко малък, но не пречи много .
Извънградско ми харчи най-малко когато съм с 80 км/ч, а не както съм свикнал с 90 км/ч.

И сега да ви питам - Ще ми се да сложа по-големи гуми да вдигна височината . Предполагам че това ще я направи по-нестабилна при завои, но няма проблем за мен . Обаче това ще се окаже ли зле за 4x4 системата ? Ще ми намалили ускоряването при тръгване, защото на минали коли като сложа по-големи гуми и малко по-бавно тръгвам от спряло положение ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега.Повечето ти въпроси имат отговори вече,само се разтърси из подфорума.Недей да хвалиш толкоз ,че ще урочаса циганката.Нямаш идея колко е здраво и проходимо Харвито.За ауспуха ти отговорих вече,че почна да си дублираш въпросите.Изместването в страни също съм го описвал в старите теми..легни и погледни зад диференциала има една диагонална рективна щанга...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...