Jump to content
DYNACORD

Преден лагер на главина (Акорд 7ген.)

Recommended Posts

Накракто, от известно време се чуваше някакво виене и предполагах, че е от гумите и не обръщах внимание. Наскоро взе да се засилва все повече, и виенето се чуваше все едно се возя в метрото. На крик се установява най-лесно кой е виновния, та преден ляв е заминал, нямаше луфт, но ръмжеше доста. Нов SNR е 100лв. без отстъпки (вътре на самия лагер пише NTN, които мисля са като оригиналните), не знам защо колегите са писали в другата тема, че са по 300лв. Задните лагери идват комплект с главината и са около 240-250лв, там няма вариант за избиване и набиване на нов лагер.

 

Та, смяната не е кой знае какво, проблема е, че в 99.9 процента от случаите, АБС сензора се чупи и половината остава в самия шенкел, който се разпробива после. Нов датчик намирах за около по 150лв, пак колегите са писали, че са по 300, аз по-скъп от 162 не намерих. От ebay си поръчах два за 70лв с доставката. 

 

В случая, карам повечето от времето с по-широки и тежки гуми и джанти от оригиналните, тъй че е вероятно и те да са допринесли. Общо взето, ако подозирате странно виене от гуми си проверете лагерите и си подгответе нови сензори за АБС-а преди евентуален ремонт. 

 

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...