darkmanbg 0 #1 Публикувано 6 Август, 2015 Здравейте Колата е дизел 140 коня и ми дава доста голям разход на гориво. По спецификация в каталог пише 6,7 градско, а на мен на борд компютър,а и на зареждане ми показва 10. Карам само градско и то на много къси разстояния + климатроника, но 10 ми се струва страшно много сравнение с това по каталожна книга. Можете ли да споделите разход на горивото хора с дизелови коли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MFG 10 #2 Отговорено 7 Август, 2015 6.5 - 6.8 градско без климатроник. зимата до 7.5. 10 е адски много. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokalbokal 56 #3 Отговорено 8 Август, 2015 10 е прекалено много. Виж в spritmonitor -> http://www.spritmonitor.de/en/overview/18-Honda/168-Civic.html?fueltype=1&vehicletype=1&constyear_s=2006&constyear_e=2011&power_s=130&power_e=141&gearing=1&powerunit=2 то никой никога не е регистрирал разход над 8.4 ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #4 Отговорено 8 Август, 2015 (Редактирано) Сивик 2.2 спорт. Бургас, градско с включен климатроник, 6.0-6.2. Нормално шофиране. 10 е множко, и то лятото, но може да е от това, че разстоянията са къси. Редактирано 8 Август, 2015 от Legal Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darkmanbg 0 #5 Отговорено 8 Август, 2015 2.6 км ми е разстоянието от дома до центъра на града и главно карам в града. Няма светофари има 4 5 легнали полицая и това е. Със премиум дизел ми беше 9,5 средния разход и , а с обикновения сега ми показва 10,4 за 50 километра. Колата е взета преди месец и нещо има ДПФ филтър. Един път ми беше светнала лампата и я карах 50 км да я продухам. От какво може да се дължи този високия разход. Като гледам какво пише по спецификация ми се струва адски много. В града няма задръствания нито нищо. На какъв период ви светва лампата за ДПФ филтъра? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #6 Отговорено 10 Август, 2015 Аз лично не знам дали изобщо имам такъв филтър. Карам я 2 г у малко и до сега не е светвала индикацията. Най добре отиди в някой официален сервиз, или такъв препоръчан от хора от форума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
istarus 2 #7 Отговорено 10 Август, 2015 извън градско 6,5 градско София - 8 даже и до 9 ходи Карах я по сервизи това си и е разхода. п.с махнат ми е дпф-а Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
imitsov 1 #8 Отговорено 11 Август, 2015 (Редактирано) Човек, аз мойта я имам от скоро. При нормално каране в града, ама почти само "тръгни-спри", ми дава около 7,5-8 . Ама аз още и се кефя и си я настъпвам бая, навсякъде където тръгна (светофар/кръстовище) и ми дава 8,5 като климатроника не го спирам изобщо. Извънградско + малко градско в СФ, пак на климатроник, ми даде 5,6 при нормално каране. До морето по магистралата я карах само от 140 нагоре и с 5 човека и климатроник, ми даде 7 разход, като и Cruise Control-a почти постоянно беше включен (не знам дали има значение за разхода) Това е горе-доло от мен до тук, дано съм успял да те ориентирам. ДПФ нямам, колата НЕ е чипосвана. Редактирано 11 Август, 2015 от imitsov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slus4o© 26 #9 Отговорено 11 Август, 2015 ...най-вероятно след като ти свети индикацията за ДПФ филтър значи е задръстен или някой датчик е дал фира, колата включва автоматичната регенерация с впръскване на дизел и от там ти идва разхода http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/53441-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-dpf/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #10 Отговорено 11 Август, 2015 Здравейте Колата е дизел 140 коня и ми дава доста голям разход на гориво. По спецификация в каталог пише 6,7 градско, а на мен на борд компютър,а и на зареждане ми показва 10. Карам само градско и то на много къси разстояния + климатроника, но 10 ми се струва страшно много сравнение с това по каталожна книга. Можете ли да споделите разход на горивото хора с дизелови коли? Абе всичко зависи страшно много. Аз стигам 10 разход зимата, като карам на кратки разстояния -> студен двигател, задръстванията през деня в София. Същото важи за лятото с климатроника, макар че лятото често карам извън града и то се осреднява на по-нисък разход. Тези данни от SpritMonitor са също доста осреднени и може да не отговарят на твоето ежедневно шофиране. Регистрирай се в CarSpending и засечи няколко резервоара. Според мен няма от какво да се притесняваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darkmanbg 0 #11 Отговорено 11 Август, 2015 Регистриран съм там ще видя как ще е. За сега имам 2 зареждания като 2-рото не е свършило така, че ще теглим чертата. Имам 1 приятел с такава кола от града той каза, че я съсипва от каране и 5.5-6 му дава градско. Града е малък и няма задръствания кой знае какви по принцип за това 9-10 ми се струва страшно за тази кола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan1996 0 #12 Отговорено 12 Август, 2015 Сивик 2.2 спорт. Бургас, градско с включен климатроник, 6.0-6.2. Нормално шофиране. 10 е множко, и то лятото, но може да е от това, че разстоянията са къси. Много е моя сивик градско на газ ми дава разход 7.2 с климатик Sent from my ONE TOUCH 6012X using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan1996 0 #13 Отговорено 12 Август, 2015 Сивик 2.2 спорт. Бургас, градско с включен климатроник, 6.0-6.2. Нормално шофиране. 10 е множко, и то лятото, но може да е от това, че разстоянията са къси. А вие карате дизели Sent from my ONE TOUCH 6012X using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pesss 17 #14 Отговорено 12 Август, 2015 Един резервоар не е показателен, високия разход е комбинация от малко по игриво натискане на десния педал + късите разстояния + климатика + опитите на колата да прави регенерация на ДПФ-то. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tuindl 0 #15 Отговорено 12 Август, 2015 колата си гори много , поне при мен е така и друг път съм писал за това , че разхода е висок , все пак двигателя е 2 л...Всее пак бих посъветвал да я покарате малко извънградско , тогава ще и покаже след 50-60 км.Обичайно при зареждане / ако е поставена отметка за нулиране / дава 9,10 11 л/100 в града , все пак късите разстояния в града повишават разхода . Ще Ви е ясна картината след няколко зареждания , а що се отнася до филтъра - има доста писано тук . Аз градско с климатика под 7.5- 8 -нямам . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове