FallenAngel 0 #1 Публикувано 21 Юли, 2015 Здравейте колеги ! Вчера загубих оригиналния черен ключ на моята хонда Става въпрос за Сивик англичанка D14A8 98г. Имам резервен черен ключ и червен. На черния ключ има тенекийка с някакъв код. С този ключ отключвам колата , давам на контакт, но стартера не върти и имобилайзера мига... Явно не го разпознава Въпросът ми към вас е следния : Как най-евтино и бързо мога да оправя проблема, че без колата съм като с вързани ръце Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #2 Отговорено 21 Юли, 2015 (Редактирано) Здравей Колега, Моля за извинение (не съм прочел правилно): червеният ключ е сервизен- чрез него се премахват (до момента) и обучават ключове към имобилайзера в колата. По въпроса: със сервизният ключ не трябва (а и не може) да се "запали" колата- и ако си пробвал с него мисля, че си "прецакал" имобилайзера в колата и не възприема никакви други ключове. Моят съвет е да се обърнеш към представителство на Хонда- предполагам, че те ще могат да оправят проблема с разпознаването и обучаването на други ключове (с имобилайзер в ключа разбира се). Принципно ако има работещ ключ- то той може да се клонира и да имаш дубликат на този работещ ключ. Поздрави Редактирано 31 Юли, 2015 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #3 Отговорено 23 Юли, 2015 Колега, на моята хонда, още като я купих, опитах да запаля с червеният ключ и след това нямаше никакви проблеми. Иначе съм чувал за това което казваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FallenAngel 0 #4 Отговорено 27 Юли, 2015 Колеги аз съм написал, че резервния е черен Никога не съм опитвал да паля с червения. Проблема се реши по следния начин: Свалих кутията на имобилайзера и я занесох заедно с резервния (черен) ключ на един човек тук в бургас , който се занимава с такива неща. Срещу 100-тина лева, кода на резервния ключ беше въведен в паметта на имобилайзера и колата запали безпроблемно. Благодаря ви за мненията и по-здрави !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове