Jump to content
FallenAngel

Изгубен ключ и имобилайзер на Сивик

Recommended Posts

Здравейте колеги !

Вчера загубих оригиналния черен ключ на моята хонда :( Става въпрос за Сивик англичанка D14A8  98г.  Имам резервен черен ключ и червен. На черния ключ има тенекийка с някакъв код. С този ключ отключвам колата , давам на контакт, но стартера не върти и имобилайзера мига... Явно не го разпознава :( Въпросът ми към вас е следния :  Как най-евтино и бързо мога да оправя проблема, че без колата съм като с вързани ръце :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здравей

Колега, Моля за извинение (не съм прочел правилно): червеният ключ е сервизен- чрез него се премахват (до момента) и обучават ключове към имобилайзера в колата.

По въпроса: със сервизният ключ не трябва (а и не може) да се "запали" колата- и ако си пробвал с него мисля, че си "прецакал" имобилайзера в колата и не възприема никакви други ключове. Моят съвет е да се обърнеш към представителство на Хонда- предполагам, че те ще могат да оправят проблема с разпознаването и обучаването на други ключове (с имобилайзер в ключа разбира се).

Принципно ако има работещ ключ- то той може да се клонира и да имаш дубликат на този работещ ключ. 

Поздрави 

Редактирано от JoroHondata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, на моята хонда, още като я купих, опитах да запаля с червеният ключ и след това нямаше никакви проблеми. Иначе съм чувал за това което казваш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги аз съм написал, че резервния е черен :) Никога не съм опитвал да паля с червения. Проблема се реши по следния начин: Свалих кутията на имобилайзера и я занесох заедно с резервния (черен) ключ на един човек тук в бургас , който се занимава с такива неща. Срещу 100-тина лева, кода на резервния ключ беше въведен в паметта на имобилайзера и колата запали безпроблемно. Благодаря ви за мненията и по-здрави !!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...