Jump to content
Баро

Странен шум от към веригата на FR-V 2.2 I-CTDI

Recommended Posts

Здравейте колеги ! Още при самото закупуване на автомобила, от страната на ремъка и ангренажната верига имаше шум, много наподобяващ на износена ролка на пистовия ремък. Всички майстори при които ходих, бяха категорични че това е шум от ролка или агрегат задвижван от ремъка. Изненадата беше когато запалихме колата със свален ремък - шума си остана. В следващите три сервиза в които ходих да чуят колата, бяха категорични че веригата не може да шуми по този начин. Износена и разтегната верига тропала и издавала съвсем други шумове. А тропане от веригата нямам - ниски, високи обороти, натоварване, рязко подаване или отнемане на газта, няма тропане. А този шум го има винаги, и се промена с оборотите. Та майсторите са категорични че веригата не е за смяна, или че поне не шуми от нея, но и никой не може да каже от какво е. Предполагат че не  е някакъв лагер, защото вътре всичко било в маслена баня. Трябвало да се отвори да се види, и т.н. 

Ако някой е имал подобен проблем, нека сподели как го е решил. Или тези които са сменяли верига, нека кажат какви са били шумовете при тях, симптоми и т.н. или идея от какво може да е. Може би наистина докато не се отвори няма да се разбере, но все пак........!!!

Колата поне по километраж е на 170 000 км /едва ли са реални/ . 2006г. Двигател N22A1.

Също бих ви помолил да ми предложите майстор в гр. Пловдив.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега ! Погледнах темата и ще насоча вниманието на майсторите. Със съединителя нямам никакви проблеми засега - работи си без никакви вибрации и др. признаци за повреда. Само се питав,  ако проблема е във демпферната шайба, дали поне малко не би трябвало трябвало да промени шума със свален ремък ? А при мен няма никакво промяна.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...