hndcvc 2 #1 Публикувано 23 Март, 2015 Здравейте , колеги. Имах проблем с моят Сивик 5та хетч. При наговарване отзад лягаше адски много а при дупки блъскаше ужасяващо (така и не разбрах кое блъска , дали гумата в калника или амортисьора). Та временно реших проблема с едни тампони дето се слагат между навивките на пружината и ограничават хода й. Те обаче скърцаха ужасно... попрочетох из форума и колегите ме посъветваха да сложа пружини от седан. Направих го и това , но вчера пътувах от Ямбол за София с двама човека отзад и пълен багажник и беше някакъв ужас... Блъскаше отвратитно , а при една неравност така издрънча отдясно , че ми стана зле. Когато пристигнах в София усетих че вече при най малката неравност отзад вдясно блъска ужасно... та въпросите ми са два: как мога да проверя дали ми е изтървал амортисьора и като цяло от какво хлопа? И най вече какво да правя , как да я вдигна тая задница и да я направя по корава , че като тръжна по нашата хубава магистрала с 2ма човека на задната седалка да не се чудя дали ще остане цяла колата... както казах с пружини от седан съм в момента но без ефект почти. И да спомена снощи до колкото успях да я погледна амортисьора не беше омаслен но сякаш буталото , което влиза навътре (извинявам се за малоумните обснения) не беше центрирано , а беше избагало в стани и се опираше в едната стена на неподвижната част. Незнам крив ли е..ако трябва ще цъкна една снимка днес и ще кача. Моля помагайте , че незнам как ще се прибера до Ямбол... Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #2 Отговорено 23 Март, 2015 Колега като за начало си провери големите тампони на задните носачи,най-вероятно проблема с тропането ти е от там а не от амортесьорите.Аз карам също 5 хеч и ми тропаше яко,особено ако имаше и хора отзад ( бяха ми скъсани и двата).Смених ги с оригинални от Бултрако (49лв/бр).Сега вече всичко е наред.А за да провериш амортесьора дали е изпуснал най-добре ще е да го свалиш и да го пробваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hndcvc 2 #3 Отговорено 23 Март, 2015 Не са тампоните... вече съм почти сигурен че е амортисьорът. Въпросът сега е какви да слагам че да си реша ши*ания проблем и като я натоваря да няма ядове. Нз вече кое е слабото място... амортисьори ли пружини ли или и двете. Ако някой знае решението на този казус ще съм му много благодарен защото не ми се ще да хвърля пари за нови амортисьори и после пак да се налага да слагам онея скърцащи подложки и колата ми да вози като каруца... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #4 Отговорено 23 Март, 2015 Не са тампоните... вече съм почти сигурен че е амортисьорът. Въпросът сега е какви да слагам че да си реша ши*ания проблем и като я натоваря да няма ядове. Нз вече кое е слабото място... амортисьори ли пружини ли или и двете. Ако някой знае решението на този казус ще съм му много благодарен защото не ми се ще да хвърля пари за нови амортисьори и после пак да се налага да слагам онея скърцащи подложки и колата ми да вози като каруца... колега аз ти писих къде ти е проблема момче даже и е пуснал тема с като твоите проблеми и какги е решил писа ми на ЛС отговорих ти даже и не благоволи да ми върнеш отговор с поне едно благодаря еи такива като теб не знам какво да ги правя,ти му казваш от кое е проблема сблъсквал си се и си го решавал а тои се мъчи да открие топлата вода,ами хаиде да видим как щте го решиш тогава сменяи амортисиори и пружини и проблема пак ще си остане,както и да е исках да помогна но уви на някои им увират главите по трудно,поздрави и дано си решиш проблема искрено ти го желая 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове