Jump to content
Nikola_ss

Скоростна кутия автомат Honda Torneo 1997

Recommended Posts

Avtomobila mi e Honda Torneo imam problem sas skorostnata kutia,koqto e avtomatichna! Pri podavane na gaz se kachat oborotite ,trudno privkluchva i se chuva shum ,kato che se forsira! Kakvo e mnenieto vi ,kakav moge da e problema !?

Автомобила ми е HONDA Torneo и имам проблем със скоростната кутия която е автомат. При подаване на газ се качват оборотите но превключва трудно и се чува шум като се форсира. Какво е мнението ви, къде мога да търся проблема?

Колега следващото ти такова мнение няма да бъде преведено от маймуница!!!

Редактирано от atoma
превод в ефир.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Еееей т'ва кипърци сте голема работа ... само JDM-ки карате ;)Сега, това форсиране на всички предавки ли го прави?! Маслото на ниво ли е, кога е сменявано и с какво?! Когато включваш от P u N на D или R усещаш ли удар?!На предишното ми CR-V имах същото форсиране, но само при включване на 3-та, независимо дали е от 2-ра на 3-та или от 4-та на 3-та. Имах и удар при включване на D u R. След смяна на маслото положението донякъде се оправи, но след време пак започна. Маслото трябва да е "оригинално" - Honda ATF Z1. Англоговорящите казват, че може да се сипва и по-новото Honda ATF DW-1, kоето било пълна синтетика. Ако проблемът не се реши след смяна на маслото, се сещам за поне още две причини - многодискови съединители, или хидротрансформатор. Обаче, ако е хидротрансформатор, си мисля, че ще се форсира на всички предавки, и за да не работи трансформатора както трябва, причина може да е пак маслото.

edit - кутията има ли ръчен режим?! Ако да, и на него ли се получава форсиране?

Редактирано от Krasi-mir
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...