to6oo 0 #1 Публикувано 21 Февруари, 2015 Здравейте колеги ,от две седмици съм собственик на Сивик 8 2.2 дизел.Колата е страхотна , но имам някои притеснения.Когато проверявам нивото на маслото на студена кола , винаги показва най-долу под първата точка.Когато поработи малко веднага застава между двете точки.Колата има масло защото това нещо го проверих сутринта след смяна на маслото.Колата също така мина пълен преглед и всичко е наред не тече масло от никъде.Маслото го проверявам на равно , не е под наклон.Интересно ми е дали само при мен е така ? Или пък пръчката за маслото не е сменена с по-къса ?Дали маслото не се сгъстява от студеното време ? Маслото е Castrol Edge 5w30 пълна синтетика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #2 Отговорено 21 Февруари, 2015 Ти сериозно ли?..... за да не съм оф, масло се мери на студен мотор на равно, долей си до максимума и го следи. 0w30 се препоръчва за тази печка.. още повече зимата 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to6oo 0 #3 Отговорено 21 Февруари, 2015 (Редактирано) Така го меря на студена на равно. Отнодно маслото чудих се между двете колата я дават ,че може да се кара и с двете масла.От 6 литра масло останаха 200 грама.Сега ще ги долея да видим. Редактирано 21 Февруари, 2015 от to6oo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #4 Отговорено 21 Февруари, 2015 Колега и в книгата на колата пише ,че маслото да се гледа при загрял двигател,чакаш минимум 10 минути или колкото искаш.при тези коли е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to6oo 0 #5 Отговорено 21 Февруари, 2015 Мерси колега , значи всичко е наред.Книгата не е на английски и не можах да намеря там.И се водя от това как е при другите коли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokalbokal 56 #6 Отговорено 22 Февруари, 2015 ... из книжката на колата ... И вече след това си гледате щеката . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to6oo 0 #7 Отговорено 22 Февруари, 2015 Мерси колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swationko 1 #8 Отговорено 20 Октомври, 2015 това за меренето на маслото не го знаех , че става при загрят двугател Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #9 Отговорено 22 Октомври, 2015 Аз като меря на загрял двигател е до средата. При студен двигател е почти до горната маркировка. Това е първата ми кола, която не гори масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове