Jump to content
shtangista2

Сивик 5ген хеч сваляне на мокет

Recommended Posts

Здравейте! 

 

Въпросът ми както е в заглавието е какво трябва да се демонтира за да се свали мокета на колата ми. Питам тъй като не съм напълно запознат с Хонда и неискам да прецакам нещо. Разбира се първо е сваляне на седалките, вътрешните кори на праговете. Има ли нещо специфично например нещо под таблото, което трябва да се развие,демонтира и т.н. за не го скъсам? Целта ми е да сложа нова изолация и пак да сложа мокета без да го късам. Благодаря предварително и се извинявам, ако темата не е в правилният раздел!

Редактирано от shtangista2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

 

Аз съм го правил това нещо на сивик 6-ген и не мисля, че ще е много по-различно, но понеже правих пълна изолация на всичко бях свалил и задните кори, централната конзола и малките кори пред вратите освен това, което си споменал. Под задните седалки също има едни тапички там, където свършва мокета. В общи линии няма нещо, което да не може да се види с просто око, стига да си разглобил всичко до краищата на мокета.

Ще те предупредя за нещо, което не се знае от теорията. Не знам дали това го има при 5-ген, но при 6-та под краката на шофьора и пасажера отпред има една вата, която е залепена за мокета. Точно под нея на метала от пода обаче има лист като от битуум. Сигурно са ги правили с цел някаква първична шумоизолация. Но с годините ватата е много здраво сраснала/залепнала за битуума. Приготви си остро и гъвкаво макетно ножче, за да ги разделяш внимателно откъм битуума с цената на много нерви, защото ако дърпаш юнашката ватата се разкъсва и остава върху битуума, където после се очаква да лепиш новия такъв. На моята кола това беше проблем, когато беше още 14-годишна, а за тези поне 20 години при теб може да са и по-сериозно залепнали.

 

И не пропускай отличния шанс да си изпереш мокета, щом вече си го свалил! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...