perfissimo 0 #1 Публикувано 4 Февруари, 2015 Здравеите колеги,днес случаино повдигнах стелката и видях едно голямо влажно петно,на шофьорското място по средата и едно съвсем малко под педала на газта.Откъде може да е протекло или да влиза вода?Проверих в чуждестранни форуми:Някои казват,че е от шибидаха,понеже има тръби за оттичане на водата,от уплътненията на предния прозорец...Също така не духа през централните 2 решетки,където са авариините и подгрева за стъклото.може ли да е и от това?Какво е вашето мнение Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #2 Отговорено 4 Февруари, 2015 Амиииииии провери дали на "ЕК9"-ата не са и спукане тръбите на парното ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
perfissimo 0 #3 Отговорено 4 Февруари, 2015 (Редактирано) Маи съм объркал наименованието с ек9? От скоро съм собственик,ако греша се извинявам Редактирано 4 Февруари, 2015 от perfissimo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #4 Отговорено 4 Февруари, 2015 Ако е Хеч е ЕJ Няма нищо всеки се учи И все пак си мисля , че най вероятно имаш спукани тръби на парното или маншоните през които минават от коша към купето въпросните тръби са скъсани или вече въобще ги няма и като вали се пълни с вода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
perfissimo 0 #5 Отговорено 4 Февруари, 2015 Ок,благодаря,а как може да се стигне до тръбите,трябва ли да се сваля таблото или друга част Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
perfissimo 0 #6 Отговорено 5 Февруари, 2015 110 пъти четена и никои ни помага БРАВО Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #7 Отговорено 5 Февруари, 2015 Ами доста работа си е ... и да трябва да се сваля таблото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Clayman 0 #8 Отговорено 10 Март, 2015 (Редактирано) Здравейте! Собственик съм на Хонда Сивик , 6-та генерация хеч и имам подобен проблем.Миналата година в началото на лятото, при проливен дъжд или пък няколко дъждовни дни подред забелязах , че се събира вода долу в стелките на шофьорското място.Рових , четох из форумите - повечето теми бяха за вода в краката на пасажерското място.Почнах да отмятам вариантите за теч според предложените: уплътнение на предното стъкло, дренажни отвори под пластмасата на чистачките.Нямам шибедах , затова ми отпадна веднага като опция.Оказа се ,че и след почистване на дренажните отвори ( вярно този отляво имаше кал и листа) продължаваше да тече вода в купето след дъжд. Понеже не се сетих за други варианти предприех радикални мерки: свалих си отново пластмасата под чистачките, самата машинка за чистачките , та дори и предния капак , за да проверя дали евентуално няма някакъв теч около дренажните отвори.Свалих и левия калник и проблема се изясни.Под калника има отвор от който излизат кабели за левия мигач на калника (непосредствено пред вратата) и кабели за тонколоната в шофьорската врата.Гуменото уплътнение на отвора беше излязло и през отвора с размери около 50х30 мм си влиза вода в купето.Сложих го обратно , намазах със силикон.Предполагам, че някой от предишните собственици като си е правил тонколоната е издърпал по-силно кабела и го е измъкнал.Сега ще чакам следващия дъжд да проверя със сигурност дали съм прав ( от полевите тестове засега съм на 90 % сигурен, но все пак). Надявам се да съм бил полезен , ако някой има подобен проблем и е отметнал всички останали варианти това също е опция, па макар и рядко срещана. Поздрави Редактирано 10 Март, 2015 от Clayman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #9 Отговорено 10 Март, 2015 И аз имам теч, но в багажника. Още миналата година, бях забелязал, че тече от уплътненията на стоповете, но след доброто им уплътняване, продължава да влиза макар и малко, вода. Това се случва само от лявата страна. Ще трябва да се свалят пластмасите и да се оглежда по обстойно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове