Jump to content
Plamen.Dilkinski

Регулиране на клапани - препоръчителен интервал?

Recommended Posts

Привет колеги, Не намерих отговор на моя въпрос във вече съществуващи теми, та реших направо да питам. Става дума за интервал, в който е удачно да се регулират клапаните, при положение че карам на бензин и колата никога не е имала газ.Предишния собственик е правил процедурата, но от тогава са изминати почти 40 000км. по мои сметки. В моя случай, забелязвам, че мотора започва да работи по-шумно отколкото преди около година да кажем. Обслужвам я често, с качествено масло, засега майстори са ми казвали, че щом не се кара на газ няма смисъл да се регулират, но четейки из форума виждам, че май не е така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

35000

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, значи му е дошло време.. Сега остава да видим къде. Вариантите са Юбико или Омбре :) Всеки съвет е добре дошъл 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,утре съм в Юбико за регулиране на клапаните.  Въпрос - след като я взема, какво да гледам, за да съм сигурен, че са се справили като хората, че нещо вече нямам много вяра на майстори, пък било то и реномирани. По-равна работа на празен ход при загрял мотор - това мисля, че ще го усетя. Разход - да разбирам ли, че след като са регулирани ще има промяна? Нещо друго показателно ?Благодарско предварително :) 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основните симптоми си ги описал, като мисля че ако са били позатегнати повечко, ще усетиш и по "леко" развъртане на мотора. Поне аз това усещам повечет пъти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...