sashe123 13 #1 Публикувано 26 Януари, 2015 (Редактирано) Здр колеги. Нов съм във форума,все още нямам Хонда но сериозно съм се огледал на една. (Тъй като съм страшен маниак на марката. Поздравявам всички колеги и дано по-скоро да стана един от вас !) Няма да изпадам в подробности за колата. Друго какво мога да кажа освен това че колата е с уникалния B16a2 мотор. 5-та генерация.(Естествено) Пределно ми е ясно че основното нещо за което трябва да гледам външния вид на колата ... това е за ръжди. По-важния въпрос обаче е относно "сърцето" на звяра. За какво да се оглеждам,кои са слабите места на този мотор които да проверя. Има ли места които да проверя за течове на масло или други подобни (чувал съм че текът някаде при главата от страната на скоростната кутия. Така са ми казвали ако греша поправете ме.) Или иначе казано кажете кои са най-важните неща за проверка преди закупуване на такъв автомобил? Благодаря предварително и се извинявам ако вече има такава тема просто нищо не открих. Поздрави ! Редактирано 26 Януари, 2015 от sashe123 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
undisputed 25 #2 Отговорено 26 Януари, 2015 Делкото им е доста слабо място (там тече масалце), покарай я виж работи ли втек-а, какви обороти държи , кормилни накрайници , гледай веждите за ръжда, вдигнете я на стенд ако може и я разгледай отдолу също за ръжда... Общо взето главните неща са това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #3 Отговорено 27 Януари, 2015 моята тече някъде от там,ма не съм се занимавал да търся точно от къде е.май е от в тек клапана.горът масло след 5хил.оборота и много вървът. двигателя е изкл.здрав Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
undisputed 25 #4 Отговорено 27 Януари, 2015 Виж да не тече от семеринга на делкото там на всичките тече то е една гумичка и се сменя за 30 мин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Попай 55 #5 Отговорено 27 Януари, 2015 б16-ките не текът толкова от семеринга на делкото,в повечето случай текът или от соленойда на втека или от тапата на разпределителния вал.Слабо място са им скорстната кутия най-вече синхронизатора на 3та скорост.Ако имаш време вдигни и лулите на свещите и виж дали има масло там Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове