Jump to content
Turios

Акорд 7 или Сивик 8 - избор на кола втора ръка ?

Recommended Posts

Здравейте. Близко бъдеще ще сменям сегашния 17 годишен акорд и се двуомя каква да бъде следващата любов. Спрял съм се на Сивик 8-а ген. 5 врати хечбек с 1.8 мотор витек 2006-а - 2007-а година или Акорд 7-а ген. 4 врати седан с 2.0 витек около 2003-а 2004-а година.Не мога да реша коя от двете коли си заслужава и е по-добра (по-здрава, с по-малко евентуални проблеми), ще се радвам ако хора имащи или поне карали и двата модела направят сравнение и дадат своя глас за някой от двата и съответно обяснят защо.Спрял съм се на тези две коли (Сивик 8-а хеч 1.8 и Акорд 7-а Седан 2.0), защото:-искам Хонда и то бензин (не искам дизел), която ще се кара само на бензин, АГУ няма да слагам, искам кола с ръчни скорости-двете коли по каталог имат горе долу еднакъв разход на гориво и еднаква динамика - на кантар са горе долу-в чисто ценови диапазон тези два модела са на горе долу еднаква цена, затова ги и сравнявамЗнам, че сигурно ще кажете че не ми е правилно сравнението, но все пак.... колкото са различни, толкова са и еднакви.За Сивика плюсовете са:-дизайна на сивик 8-а е много красив и нестандартен (не че Акорда не е красив, напротив), въпреки че колата е по-евтина и като концепция и като пластмаси спрямо акорда-малко по-нова чисто като година на производство и по-съвременна от акорда с някоя друга екстра повече (наличие на борд компютър, ESP която се казва VSA е стандарт при модела, докато при Акорд с 2.0 VSA мисля че няма и борд компютър е чак след фейслифта, а там цените са високи и за сега е извън бюджета ми)-6 скорости (акорд с К20 мотор е само с 5 скорости) - не знам това до колко е плюс, но все пак...За Акорда плюсовете:-по-меката возия спрямо сивика-това че е произведен в Япония, може би (или това е чист предрасъдък ?)Общо взето, нещата които искам да знам са: коя от двете коли е по-здрава и си заслужава повече ? Ясно че говорим за коли втора ръка и късмета е водеща сила на какво човек ще попадне, но все пак. За Акорда съм изчел голямата тема за 7-а ген (много благодаря на създателите на тази тема), до колкото разбрах трябва да внимавам най-вече за това да не се е запушила цедката на маслото и кормилната хидравлична рейка прави проблеми. За Сивик 8-а с 1.8 мотор са повече противоречиви мненията на които попадам. Там до колкото разбрах там главен проблем са задните амортисьори. Как стои въпроса с кормилната рейка при сивика, която не е хидравлична, а електрическа - проблеми създава ли ? Ще се радвам да се направи една дискусия в която да се нахвърлят идеи/конкретни неща които да се гледат и при двата модела, кои са евентуални проблемни области.Благодаря предварително за дискусията, надявам се да се получи добра такава, защото съм убеден че не съм единствения който да има подобни противоречия коя от точно тези две хонди да избере за бъдеща нова (втора ръка) кола.

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето хора ще кажат че Акорд сглобяван в Япония (7г) >> сивик сглобен в Англия (8г)

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това от една страна. Мен лично ме блазни и комфорта на по-голямата кола, особено ако е вярно това, което казваш за идентичността при разходите.

 

В полза на Civic-а е по-малката възраст, която заедно с по-малкия размер на колата предполага по-малък пробег. С други думи за едни и същи пари взимаш по-ново поколение кола на по-малко километри, но комфорта и лукса за мен са от по-голямо значение. Civic-ът ми идва по-постен и пластмасов от приемливото, но последното е вече въпрос на личен вкус. Такъв е и предпочитанието към седаните в сравнение с всеки друг вид автомобил.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...