Jump to content
joniop

Покупка на Honda Civic V gen. Coupe 1.5i (101 HP ) съвет.

Recommended Posts

Здравейте на всички и честита нова 2015 година :)

 

 Сега към основният въпрос. Предстои ми покупка на японска кола, като това е първият път, в който ще си купувам нещо различно от както аз ги наричам ,,европейските дрънгалаци'', но проблемът е, че нищо не разбирам от Hondа-та. Харесва ми единствено поради фактите, които прочетох, а те са - нисък разход на гориво, дълъг живот на двигателя, евтини и общодостъпни части и високо качество на изработка на автомобилите. Та започнах да разглеждам обявите и попаднах на Honda Civic Coupe 1.5i от 1995 година ( мисля, че беше 5-та генерация и код EJ8 ако не се лъжа, поправете ме моля ). Колата ми хареса изключително много на пръв поглед, черен металик, чист бензин и прилични конски сили ( не, няма да я използвам за гонки!! ) и разбира се, разумна цена. Но както казах, пълен новобранец съм в японските автомобили и най-вече Хондите и не знам за какво да си отварям очите при огледа.

 

Така че моля ви да ми помогнете като ми разясните няколко въпроса:

1) - Къде да фокусирам погледа си при огледа на автомобила?

2) - Какви са най-често срещаните проблеми при Хондите и най-вече при този модел?

3) - Ако има някакви проблеми, то какви биха били те ( най-често срещаните ) и колко би струвал ремонта им?

4) - Би ли имало някакъв проблем да сложа пропан-бутан на колата и ще работи ли по по-различен начин?

 

Благодаря ви предварително и ако се сетя за нещо, ще допълвам. :) 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен си избрал мн добър модел...най-вече гледай за ръжда..всичко друго се оправя но ръждата сам се сещаш...и аз имам купе и съм много доволен..аз имах проблем с щпилките на джантите бяха завити на криво и от това ми се скъсаха в движение...друго което можеш.да гледаш е двигателя за течове около делкото имах проблем с масло което за 4лева и о-пръстен се реши...качи я на канал и отзад има едни големи тампони на носачите които са проблем но не са скъпи 20-30 лв...огледай добре около радиатора.дали няма следи от антифриз да е изхвърлила примерно..въж го да не е станал като боза щот най вероятно гарнитурата е заминала...друго незнам качи снимка да видим какво си харесал.но най добре гледай за ръжда защото хондите имат тънки ламарини това е .... Дсно съм бил полезен....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай да не пуши като я настъпиш и да няма тропане.Ръждата се вижда.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте приятели и ви благодаря за бързите отговори! :)

 

 Чувам, че някои от тези Civic-и горели масло. Този евентуално от тях ли е и ако е от тези модели, то колко би му струвал ремонтът? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе гледай да не е от тези,щото ремонта не се знае как ще стане.По-добре да си сложиш цял двигател който не пуши,макар че на тези години трудно се откриват.Това си е проблем на всички Хонди на тези години,но зависи как е поддържана във времето.Иначе този двигател върви уникално добре спрямо други кошници по 100 коня.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Колега и Честита нова година!Аз имам 6-генерация 1997г.Взех 'я от Италия преди половин месец.Това, което ме посъветваха да внимавам ръждата, като ми казаха ако колата е от Австрия или Германия да 'я провера много обстойно за ръжда.Попаднах на Италянка(1,4 90кс) Не е Витек. След първоначалното обслужване, свещите бяха за смяна и се наложи да се ,,почисти" Дистрибутера. (Не можеше иначе да се запали)95г се бележи и с началото на 6 генерация.Ако случиш на някоя 96г., не би трябвало да останеш разочарован. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...