bobbee 0 #1 Публикувано 21 Декември, 2014 (Редактирано) Здравейте Колеги ! Сън не ме хваща от тази кола става 3ти ден се ровя из интернет и немога да успея да намеря нужната информация, та реших да попитам тук.Конверсията е D15z6 сток + D16z6 cam + D16z6 Rocker Assembly LMA (целият механизъм от d16z6) + ролка от y8 + p28 сток + d16a9 инжектори + делко d16z6Списъка с частите до тук сега проблемите с който се сблъсках...Механизма и вала паснаха идеално, но немога да се оправя с центровката. Не разполагам със стробоскоп. Преходника за компютъра ми се наложи да го преправям наново, че съм взел такъв за obd2b а инсталацията ми е obd2a , и пинче по пинче по ето тези схеми си ги наредих.ОBD1 OBD2а http://www.dodo-upgrades.nl/pinoutOBD2a_bestanden/image004.jpgТака компа закачен всичко ок, но чека не спира да свети?! Кабелите за втек-а ли съм объркал или нещо др?Относно делкото кабелите са същите цветове като моите, единствената разлика е, че при мен всичко е на една букса, та си ги вързах както са си.Странното е, че ухото на делкото което е от горе не пасва, пасват само страничните две.Главният ми проблем е центровката, пробвах с оригиналната центровка, но не става много трудно пали, дави се зверски в ниските и до към 5 и нещо върви, след това забива муцуната и се чува един тъп звук откъм интейка.Рових се и, това което успях да разбера е, че има разлика от 4.5* в ролката на разпределителя (но в коя посока предварение или закъснение?), и че червеният белег на коляновия вал е 12* оригинално, а на д16з6 е 16*.Ако някой има опит нека помогне, че уж болт-он модификации, а излизат огромни усложнения...Приемам също, че не правя центровката както трябва. Ще бъда благодарен ако ми се обясни как става точно, как се прави центровка и как се прави ignition timing, и най-вече как се измерват тези градуси, доколкото успях да разбера от червеният маркир до една от белязките в близост до него са почти 2*.Благодаря предварително Колеги ! Редактирано 21 Декември, 2014 от bobbee Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RichClub 0 #2 Отговорено 21 Декември, 2014 А сигурно ли е че с тази ролка от y8 сте успели да зацепите правилно ремъка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobbee 0 #3 Отговорено 21 Декември, 2014 Зацепих го на белег @ TDC Вече и аз незнам кое е правилно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове