Jump to content
kirilmonov

Моля за съвет относно Accord

Recommended Posts

Здравейте колеги,насочил съм се към Акорд 1999-2000 2.0i , 150к.с ,колебанието ми е за скоростната кутия ,има ръчка и автомат.Бихте ли ме посъветвали кое е по-надеждно! И двете хондички са бензин/газ , приемлив вариант ли е и имате ли представа за приблизителен разход на гориво.И все пак ако има нещо което трябва да гледам в тази хонда повече преди да я купя ,кое е то :) !Много благодаря предварително ! Успешна седмица на всички !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта е автомат. Имам я вече11-та година и с кутията не съм имал никакви ядове, а съм я "ръчкал" достатъчно - дуракоустойчива е. Нямам газова и разхода ми е извънградско 90-110 около7л / магистрала 140 с круизконтрол и литър и нещо отгоре / градско - рядко и за кратко около12л, зимъска +2л. Пробвай и с двете кутии за да решиш дали ти е по-важно малко по-доброто ускорение на ръчната (все пак е с 5 скорости кито са "по-къси") или по те кефи безгрижността на автомата (4 скорости + "честен" ръчен режим). Извънградският разход и с двете е почти еднакъв, а в града автомата е по-комфортен, но харчи около 2л. повече.

  Интериорите са добри, но се срещат отлепящи се тавани.

  Купетата са поцинковани и не ръждясват, а детска болест е трошенето на външните ръчки на задните врати (ремонтирал съм и двете).

  Окачването е "желязно", и осве накладки отзад съм сменил веднъж тампончетата на торсионната щанга и съм престъргал ръбчетата на задните дискове. Отпред съм сменил сп. дискове и амортесьорите, горен ляв шарнир , биалетките (по два пъти), тампоните на торс. щанга през 3 год. кормилни накрайници - и двата (по различно време).

  Детска болест на тоя модел е течът в кормилната рейка. Аз се разминах с доливане на присадка, но повечето би трябвало вече да са ремонтирани -все пак я огледай.

  По двигателя освен нормалните консумативи съм сменил предния тампон на ДВГ, термостат и предната ламбда сонда.

  Относно електрониката - вече не работи излизащата от калника антена - ремонтирах я на два пъти, но накрая сложих вътрешна, сменил съм и клемореда в патрона на запалването на ДВГ -също "детска болест" за модела, а също спря да работи оригиналното дистанционно, но имам дублиращо заради каското.

Закарай "избранницата" в правилен сервиз (където познават марката и модела) да "чекнат" електрониката и мех. част за да няма изненади и после само да и се радваш след обслужването. Колцата принципно е "достойна" щото е от "стария материал", но зависи от отношението на прежде ползващият я.

Ако ще караш на газ, по добре да е "девственна" и ти да и сложиш, но тук ще се изкажат сигурно колегите с опит.

  Поздрави и успех в начинанието

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Смятам, че е удачно да пиша тук, а не нова тема да отварям.

Наскоро започнах да проявявам интерес към Хонда Акорд 1998-2002 модела мисля, че се води Акорд 6 CE CF, след като почнах да чета, че като цяло Акорд е страхотен автомобил и безпроблемен. Та ако може да кажете 1.6 и 1.8 от бензиновите двигатели добри ли са, както и дизела; дизеловия двигател има ли денферен маховик; ориентировъчни цени за обслужване - ролки, ремъци, масло филтри; доколкото прочетох Акорд няма дебитомер, ако е така как работи - със стъпково моторче и с MAF сензор ли; кои са болките на Акорда.

Предварително благодаря

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Аз съм собственик на Акорд от 3 месеца, така че не мога да дам много информация за колата все още. Първоначалните ми впечатления са че е страхотен автомобил. Моя е с 1.8 мотор с почти всички екстри за модела. Като динамика е доста добре. Обслужването ми струва около 450 лв. с работата. До колкото съм запознат 1.6 двигателя е без V-tec, има и разлика в задното окачване. също така мисля че е с барабан отзад, а не с диск. Моделите с двигател 1.6 нямат климатроник и автопилот, или поне тези които аз съм виждал. Преди да закупя моя акорд карах един с D16 двигател и честно казано ми се стори малко слабичък, особенно с 4 човека, багаж и вкл. климатик. Моят съвет е да се ориентираш към 1.8 или 2.0 двигателите.

Пожелавам ти успех с търсенето и дано да попаднеш на гледам екземпляр.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...