Jump to content
DAN_DAN

Бутон за аварийните светлини на Accord VIII

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Позволявам си да пусна тази тема, защото прерових целия форум а пък и интернет като цяло и не можах да намеря нужната ми информация. Проблемът е следния: Не ми свети бутона за аварийните светлини при включване на габарити. Честно казано дори не знаех дали има лампа вътре до момента в който преди наколко дни се натресох зверски в една голяма дупка. И о чудо, бутона светна. След това реших да го натисна, за да видя дали няма да започне да мига заедно с мигачите както е на другата ми кола, но уви. Свелината изгасна така бързо както и беше се появила. Всякакви опити като думкане по таблото и около него не дадоха резултат. И сега съм твърдо решен да разглобя таблото и по-точно тази част от централната конзола на която се намира бутона заедно с управлението на аудиото и навигацията както и двете централни духалки. Всички опити с повдигане на въпросния панел оттук и оттам, за да се откачи някоя щипка удариха на камък. Имам чувството, че някъде отдолу има скрити винтове и разглобяването трябва да започене от жабката с подлакътника между двете предни седалки и последователно да се върви напред и нагоре докато се достигне до желания елемент. Другата причина поради която искам да разглобя таблото е, че не ми свети и пепелника (не, че много ми трябва ама искам всичко да ми работи). По принцип не съм сигурен, че трябва да свети ама като гледам има прозрачно прозорче точно като за лампа което ме навежда на мисълта, че трябва да свети. Благодаря предварително на всички които се отзоват и се надявам да се получи интересна тема и за други колеги с подобни проблеми.

 

 

Поздрави

 

Данчо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, вчера точно разглобявах централната конзола на моя акорд 2006та, но при мен отгоре си е отделен капак, който си излиза доста лесно, винтове няма. Докато търсих обаче клипче в нета как става, попаднах и на акорд VIII за който ти питаш. Там се вижда че ключа за аварийните е на цяло тяло с аудиото и се почва отдолу, също не е никак сложно, винаги се вади първо капака на който е захваната кожата за скоростния лост а в твоя случай е цяло тяло с поставките за чашите до ръчната. Той е на щипки, след това нагоре има по 2 винта на тяло, докато не изкараш аудиото за което е хванато и копчето за аварийните. Ако още не си разглобил, мога да ти пратя и клипчето което открих !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, тъкмо бях загубил надежда вече, че някой може да помогне и се появи твоя пост. Все още не съм разглабял нищо поради липса на време и ще съм много благодарен ако дадеш линк към клипчето тук в темата, така ще бъде полезно и за други колеги. По принцип и аз много рових из нета за такова клипче ама не намерих, явно не съм написал правилните ключови думи. За седма генерация има много хубава тема тук във форума със снимки и подробно описание ама както казваш при осмицата е друга работа и затова се принудих да потърся помощ. Аз преди осмицата имах седмица с твоя двигател и съм правил това онова по нея и ще се радвам ако аз мога да бъда полезен с нещо.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че този линк ще ти е доста по-полезен: http://www.sound-repair.com/index.php/honda-accord-08-09-stereo-removal-instructions/

Най-долу има и за други модели Хонди, така че може и за някой друг да е полезен линка!

Ще го имам впредвид стажа ти с 7ците :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.

Редактирано от BHTeam

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...