Jump to content
Guest vartan

Нали кук се налива течността за съединителя ?

Recommended Posts

Guest vartan

Някой ако знае да каже :D . Препоръчайте и някаква марка :D

Извинявайте за тъпия въпрос но от скоро имам колата и несъм сигорен това за какво е.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от vartan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да,у това малкото

Ако и препоръчаш някаква , защото днес като влезнах в магазина и му викам на момчето да ми даде течност за съединителя и той се чуди и вика ма той механичен ли е :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип всякаква спирачна течност ДОТ4 или ДОТ5.1 (5.1 не 5) ти върши работа.Вече може може да се ориентираш към някой производител на масла те правят и спирачни течности.Примерно Мотул.Може да си вземеш и Делфи,Феродо и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип всякаква спирачна течност ДОТ4 или ДОТ5.1 (5.1 не 5) ти върши работа.Вече може може да се ориентираш към някой производител на масла те правят и спирачни течности.Примерно Мотул.Може да си вземеш и Делфи,Феродо и т.н.

Е това него знаех. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а кога се долива? и просто се долива или се заменя изцяло течността?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vartan

а кога се долива? и просто се долива или се заменя изцяло течността?

Ми аз знам , че капачката която е вътре трябва да плува в течността.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в мануала за Сивик 5ген пише :"Clutch Line - Brake Fluid DOT3 or DOT4" :D има ли значение дали ще е 3/4/5.1 ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дааааааааа, ДОТ 1500 да сложи. На капачката пише да се налива спирачна течност ДОТ 3 или 4 от запечатан контейнер (тубичка и т.н.) Марката освен изброените можеш и OMV да сложиш. Иначе се долива, но не се прекалява. На някои автомобили на 2 години даже се сменя. Редактирано от dancing_niki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дааааааааа, ДОТ 1500 да сложи. На капачката пише да се налива спирачна течност ДОТ 3 или 4 от запечатан контейнер (тубичка и т.н.) Марката освен изброените можеш и OMV да сложиш. Иначе се долива, но не се прекалява. На някои автомобили на 2 години даже се сменя.

Ники,то и за спирачките пише ДОТ3 или ДОТ4,но ти ще си сложиш ли ДОТ3?Казвам ДОТ4 или ДОТ5.1,защото ДОТ5.1 е съвместима с ДОТ4, а ДОТ5 не е.Ако ще слага ДОТ5,то трябва да смени цялата течност и после да долива само ДОТ5.Това съм го научил тук във форума,мисля Магнум-а ме светна.В една тема за спирачки и спирачна течност ставаше въпрос.А на колегата Вартан препоръчвам да си вземе течност от някоя рейсинг серия,няколко производители правят такава.Издържа повече тормоз и не омеква педала толкова,колкото с обикновената.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Прав си че не бих си сложил, аз даже незнам дали още се продава 3 и 4. А за това кое колко е съвместимо с другото вече не мога да кажа. То най-добре е да се смени цялата ако и е дошло времето ама... като не се налага се долива. А ти щом си сигурен, че 5.1 е съвместим с 4 то тогава ако иска да слага 5.1Късмет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...