hndcvc 2 #1 Публикувано 22 Октомври, 2014 Здравейте , колеги. Карам Сивик 5та 1.3 75 коня хетч. Наскоро я взех към София и редовно вече си пътувам до Ямбол с нея. Питането ми е дали е проблем , че я товаря доста защото почти винаги съм с още трима човека и багаж до тавана. Отзад кляка доста и това ме притеснява. Иначе се държи много прилично , стабилна е , не се заклаща по неравностите , а и двигателя гледам да го кътам. Не натискам прекомерно , потеглям плавно , като цяло щадя го предвид че все пак е 1.3 , а и качвам близо 400 кг да носи. И евентуално има ли вариант за по корави амортесьори отзад , че да не кляка чак толкова? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #2 Отговорено 23 Октомври, 2014 Вариант за по "корави" амортисьори има, газови двойно действащи, но това няма да промени нищо друго освен стабилността . Никоя кола не кляка от амортисьорите, те само обират вибрациите, за клякането отговарят пружините, тях трябва да замениш с по корави, ако искаш да не кляка . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hndcvc 2 #3 Отговорено 23 Октомври, 2014 Благодаря , колега. А конкретен вариант можеш ли да ми предложиш като модел примерно. И евентуално ориентировъчна цена? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #4 Отговорено 23 Октомври, 2014 Между 80 и 100 лева за брой се въртят. Но ако си седи права колата като не си я натоварил, не смятам че ще ти помогнат много новите пружини. Да има умора на материала, но все пак за този преход който правиш и за 3-4 часа натоварена кола смятам че не си заслужава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hndcvc 2 #5 Отговорено 24 Октомври, 2014 Значи ако примерно два пъти месечно пътувам в двете посоки (общо 1200 км) не би трябвало да имам проблем така ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #6 Отговорено 24 Октомври, 2014 Разбирасе бе човек, това и е работата на тази пружина. Над 3 години съм карал същият сивик със същия мотор, много си я обичах тази кола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hndcvc 2 #7 Отговорено 24 Октомври, 2014 Ами и аз си я обичам и си я кътам като детенце затова питам щото като я видя да клекне така и чак ми става жал... Почти не остава разстояние между калника и гумата. Но щом казваш че няма ядове така ще караме. И без това не е толкова често пък и от дупки я вардя много. А иначе благодаря ти за информацията , много полезна ми беше Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
silvestar 24 #8 Отговорено 15 Ноември, 2014 Можеш да сложиш по дебели пружини , какво направих аз - сложих отзад пружини от англичанка комби и колата стана съвсем малко по висока и доста по стабила . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове