Jump to content
preparat

Хоризонтални външни лайсни англичанка

Recommended Posts

Здравейте, колеги.Може ли някой , който е сменял тези лайсни (1/3 и 5/7 на схемата) и има опит да сподели как най-внимателно трябва да се подходи  за да се запазят щипките здрави?

 

Публикувано изображение

 

 

Става дума за Английски сивик 95-та година.Търсих  из нета, ютуб и не можах да намеря нещо , което да ми свърши работа.А ми се искаше някакъв видео туториал да намеря, но уви.

 

Благодаря ви предварително за отделеното време.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно може с подпъхване на нещо тънко, да се спасят няколко бройки, но по добре търси нови, защото старите, със сигурност са поопечени и трошливи.

 

п.п Сега виждам, че са метални, но пак по добре си потърси, преди да действаш ! Иначе при мен се измъкват самите лайстни от тавана, но са гумени.

 Някои от щипките ти са със болтове и вероятно ще трябва да се свалят пластмасовите панели отвътре в купето.

Редактирано от goldbyrk

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демонтират се по следния начин :  Предните се бутат назад (4-6см ) аз го правя като почукна рязко но не силно предната има част назад в поскока багажника след , това хващам лайсната за горния и край с две ръце и я дърпам към мен и нагоре , като по този начин лайсната вече е демонтирана , същото нещо се прави и със задните само че се бутат първо напред към предницата на колата и след това я хващам и я ускуквам към мен ( навън и нагоре ) . Даже и да счупиш шипки не се притеснявай те са на релсичка и се сменяват .Ако не си разбрал добре пиши ще пояснявам .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гумени ли са тези лайсни?

Редактирано от goldbyrk

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лаисните са метални импрегнирани или обвити с пластмаса.След многократно ровене и търсене по чужди форуми успях да си ги сменя.Задните се почват от страната , която е към предната врата .Повдига се лайсната съвсем леко със стара банкова карта или нещо подобно .Там има една щипка , която се отщипва много внимателно първо от едната, после от другата страна.Имайте предив, че ако счупите тази щипка няма от къде да намерите нова такава и да я смените , защото тя си върви с лайсната.След като освободите тази щипка останалото е по лесно.Хващате лайсната в средата  и внимателно накланяте напред , към вас.Следва щракване , което означава освобождаване на другите щипки.Тях и да повредите може да смените , защото се нанизват на самата лайсна, като по релса.Слагането на място е доста по-лесно и става много бързо.Първо нагласяте лайсната , така че първата щипка , която освобождавате ( тази, която върви със самата лайсна) да си дойде на мястото, на отвора в който влиза.Щраквате надолу и следва внимателно , чрез натискане към просореца да се щракнат и останалите 4 щипки.Предните се започват от страната към задната врата.Там се намира първата щипка , която трябва да се освободи по същият наин , по който обасних и за задната.Надявам се да бъда полезен.Ако ли пък имате още въпроси пишете ми или тук или на лични.

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...