preparat 2 #1 Публикувано 27 Септември, 2014 Здравейте, колеги.Може ли някой , който е сменял тези лайсни (1/3 и 5/7 на схемата) и има опит да сподели как най-внимателно трябва да се подходи за да се запазят щипките здрави? Става дума за Английски сивик 95-та година.Търсих из нета, ютуб и не можах да намеря нещо , което да ми свърши работа.А ми се искаше някакъв видео туториал да намеря, но уви. Благодаря ви предварително за отделеното време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #2 Отговорено 28 Септември, 2014 (Редактирано) Сигурно може с подпъхване на нещо тънко, да се спасят няколко бройки, но по добре търси нови, защото старите, със сигурност са поопечени и трошливи. п.п Сега виждам, че са метални, но пак по добре си потърси, преди да действаш ! Иначе при мен се измъкват самите лайстни от тавана, но са гумени. Някои от щипките ти са със болтове и вероятно ще трябва да се свалят пластмасовите панели отвътре в купето. Редактирано 28 Септември, 2014 от goldbyrk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
silvestar 24 #3 Отговорено 12 Октомври, 2014 Демонтират се по следния начин : Предните се бутат назад (4-6см ) аз го правя като почукна рязко но не силно предната има част назад в поскока багажника след , това хващам лайсната за горния и край с две ръце и я дърпам към мен и нагоре , като по този начин лайсната вече е демонтирана , същото нещо се прави и със задните само че се бутат първо напред към предницата на колата и след това я хващам и я ускуквам към мен ( навън и нагоре ) . Даже и да счупиш шипки не се притеснявай те са на релсичка и се сменяват .Ако не си разбрал добре пиши ще пояснявам . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #4 Отговорено 12 Октомври, 2014 (Редактирано) Гумени ли са тези лайсни? Редактирано 12 Октомври, 2014 от goldbyrk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
preparat 2 #5 Отговорено 13 Октомври, 2014 Лаисните са метални импрегнирани или обвити с пластмаса.След многократно ровене и търсене по чужди форуми успях да си ги сменя.Задните се почват от страната , която е към предната врата .Повдига се лайсната съвсем леко със стара банкова карта или нещо подобно .Там има една щипка , която се отщипва много внимателно първо от едната, после от другата страна.Имайте предив, че ако счупите тази щипка няма от къде да намерите нова такава и да я смените , защото тя си върви с лайсната.След като освободите тази щипка останалото е по лесно.Хващате лайсната в средата и внимателно накланяте напред , към вас.Следва щракване , което означава освобождаване на другите щипки.Тях и да повредите може да смените , защото се нанизват на самата лайсна, като по релса.Слагането на място е доста по-лесно и става много бързо.Първо нагласяте лайсната , така че първата щипка , която освобождавате ( тази, която върви със самата лайсна) да си дойде на мястото, на отвора в който влиза.Щраквате надолу и следва внимателно , чрез натискане към просореца да се щракнат и останалите 4 щипки.Предните се започват от страната към задната врата.Там се намира първата щипка , която трябва да се освободи по същият наин , по който обасних и за задната.Надявам се да бъда полезен.Ако ли пък имате още въпроси пишете ми или тук или на лични. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове