Jump to content
Plamen.Dilkinski

Civic 9 - фабричен метан ?

Recommended Posts

Здравейте, Наскоро попаднах на следната обява  - http://www.cars.bg/c847839 .  Не съм много запознат, наистина ли  Хонда произвеждат фабрично последния Сивик с метанова уредба ? И доколко има истина във обявения разход от 5лв. на 100км.  Ако е така, според мен си заслужава да се обмисли като вариант за нова кола :). От друга страна обаче, този допълнителен товар от метановата уредба, както и известно количество бензин в основния резервоар в комбинация с 1.4 мотор, няма ли да направят колата мудна, ако вземем предвид и 4 човека в колата + багаж. Също така четох, че конструктивно не издържали на здрава експлоатация - заради метана и последващите модификации, говорим спрямо стандартния бензинов мотор. Та, накратко, какво е мнението Ви за такова чудо ;) Поздрави и безаварийно. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хонда НЕ поставят в завода си в Суиндън метанови или газови уредби. 1,4 - 100 конски сили си е муден.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро, уредбата е монтирана от местния доставчик на Хонда, с цел удовлетворяване прищевките на купувача, и запазване на заводската гаранция на колата.

На равно, със 130 км/ч, режим Еко, като се включи климатика и колата "забива".

Имам си тук един любим баир за тестове, 10% наклон. Сам го изкачвам на 4-та, със 4 човека на 3-та, даже и на 2-ра, ако съм подходил към баира с по-малка скорост.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро, уредбата е монтирана от местния доставчик на Хонда, с цел удовлетворяване прищевките на купувача, и запазване на заводската гаранция на колата.

И аз мисля така. В последно време е станало практика да се монтират "заводски" газови и метанови уредби от дистрибуторите в България.

Колкото до мудноста - колега малко автомобили не стават мудни при максимална натовареност. Все пак говорим за 300-400 кила отгоре, а двигателя все пак е 1.4, но и 3.0 да е - пак се усеща...ако нямаше значение колегите, които ходят на драг едва ли щяха да си правят колите на "варел" и да слагат всевъзможни олекотени части, за да ги направят възможно най-леки. Избираш...или пестиш пари от гориво или караш самолет...:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...