Jump to content
Miramax

Защо върви повече ?

Recommended Posts

Здравейте колеги !

Малко странна тема, но от доста време всеки ме разпитва, а не знам какво да отговоря.

Карам сивик d14a4 на реални 132 000 км, наистина запазен мотор, никакви проблеми с него. Абсолютно всичко по него е стоково - всмукателен, изпускателен колектор , генерации (само спортно гърне имам), дори спортен филтър няма. Зарибих се да се пускам така с други сивици и бмв-та разбира се, но се забелязва нещо странно. Пускал съм с 4 сивика д14а4 (стокови) и ги бия до 130км/ч с минимум кола и половина като след 100 км започвам да си ги дърпам стабилно . Всеки си мисли, че съм правил колата нещо, но не съм я пипал изобщо. Реших да се пусна и с д15 сивик-114 коня - или сме на хикс или ми прави 30 см разлика до 140 км/ч . 

Започнах да си мисля, че карам добре. И това е така, но реших да се пусна с кола, която бия с повече от кола и половина (90 коньова д14а4) а дадох моята на приятел- резултата беше същия - бие ме с над кола и малко. 

Карам с 15ки - 195/55.

Впоследствие реших да я замеря с G-TECH. от 0 -100 - 8.62 (на 3тия опит). Започнах от 08.93... 0-402 метра-  16.64..(финиширам с малко под 140км/ч) Не знам дали попринцип тези времена са нормални но това се получи. Другото, което се забелязва, е че колата ми харчи малко повечко - в Пловдив 10 лв бензин (от абсолютна 0 в резервоара) минавам с 15ките не повече от 37-38км.

Сега започнах със смяната на колектори от d16z6 и разликата е съвсеем съвсем малка. 

Каква може да е причината затова, защото друго освен запазен мотор.. не знам 

Възможно е някои да кажат, че си внушавам но ето и един от чатовете : 

 PS. Забравих да спомена, че от мотора се чува леееко тракане като на дизел, но леко наистина, което го няма при повечето, които съм слушал

post-25172-0-18962900-1408706771_thumb.jpg

post-25172-0-30155400-1408706840_thumb.jpg

Редактирано от Miramax

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно моторът е сгъстен и има добра компресия (затова ти тракат клапаните).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че този Сивик значи върви колкото моята лада. ;) Не се чуди... щом върви, радвай се! Щом я натискаш така и я караш на бургия, то тогава не я щади от качествени масла и консумативи. За да е в добро здраве обслужвай я добре.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тези снимки нищо не значат. Излишен труд е да ги качваш. Колата явно си върви добре за 1.4 и за това има някаква причина. Също купих кола на малко километри (100 500) Сега моторът е разглобен и не виждам да е отварян преди мен и каквито и да е интервенции по него. Помня добре изказванията от типа - "ти какво си правил, че върви така" , когато някой с по-силна Хонда падне в някакво приятелско замерване. След покупката, когато още не бях и свикнал, при нескопосано каране даде 7.8 до 100, което разбира се изобщо не е нещо особено като ускорение, но също като теб никой от сходните мотори, включително двуваловата версия 160 к.с. , но само в 6-та генерация или в делсол не е бил по-бърз. Огледай - имаш ли заводски изпускателен колектор, диаметърът на изпускателните тръби, интервенции по компютър, и т.н. Възможно е предишен собственик да се е заиграл малко с моторчето (да е пооправил главата примерно) или нещо със скоростната кутия.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...