Jump to content
vazmuten

Какво да се гледа, след като колата е ремонтирана от градушка ?

Recommended Posts

Здравейте,Мина вече месец и половина и разбира се, новата ми кола е още в сервиза на Бултрако след градушката. Тенденцията е за поне още 1 месец, но се надявам да я направят нова, както обещаха и да отида най-после на море тази година.

 

Питането ми е към знаещите какво и как точно да се гледа при приемането на колата ?

 

Искам колата да е нова и ако има разлики примерно в боята ( цвят, текстура, посока, мат, прах, капки, сълзене ) как се забелязват най–лесно ?

Къде се гледа за недобро боядисване, което в последствие се лющи, кит и т.н. – има някакви плоскости с ленти, чийто отражение се следи за неравности и т.н.

 

Отделно за некачествени сглобки – махат ли се уплътненията за да се гледа под тях, качество на заварките на тавана и т.н. – това как се прави ?

 

Колеги се оплакаха, че колите им след продължителен престой били мухлясали – къде и как се гледа за това и т.н. и т.н. ?

 

Ако има някой колега, дето се занимава с такива неща да го наема за приемането, примерно, знам ли ...

 

 

Предварително Ви благодаря за отговорите и се надявам темата да е полезна и на други колеги.

 

NB: Моля колегите да не дават мнения от типа: няма как да ти я направят нова, а да казват обективни показатели, по които това си личи.

Редактирано от vazmuten

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да видиш разлики в цвета трябва да я изкараш на слънчева светлина. На изкуствено осветление много трудно се забелязва. Хоризонталните повърхности се докарват по-трудно при боядисване и там по често се забелязва така наречената "портокалова кора". Кита дали ще почне да се пука и прочие с оглед няма как да разбереш. Само времето ще покаже....при оглед няма как да разбереш как са положили основата и прочие. За следи от некачествено подготвяне за боядисване пак се гледа на слънчева светлина. Огледай под ъгъл контурите на колата. Ако петната където е кита не са подготвени добре се забелязва. В повечето случаи могат да се забележат и съвсем леки следи от деруги от водната шкурка ако са бързали и претупали нещата прескачайки някой и друг размер шкурка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...