niko6 9 #1 Публикувано 17 Август, 2014 Здравейте колеги въпроса ми е какви части са нужни за смяната от д14а3 към д15з6/8 . Благодаря ви много предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #2 Отговорено 18 Август, 2014 (Редактирано) Най-добре цял неотварян двигател с комп и инсталация.Повярвай преправянето коства в пъти повече нерви,време и средства и пак може да не стане Моя Д15з8 го взех цял суап за 400лв. и съм почти сигурен,че е ''девствен'' и не е човъркан.Ако тръгнеш да купуваш части и да преправяш,автоматично си набутан.Твой избор все пак-иначе ще ти трябват глава,гарнитура,колектори,инсталация,комп,делко(вероятно) и най-важното кадърен човек за работата,който знае какво прави. Редактирано 18 Август, 2014 от civic 1.6 aerodeck Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodorraichev 39 #3 Отговорено 18 Август, 2014 И аз съм се чудил как става иначе. Сега като казваш, че е по рентабилно да се купи направо нов двигател и не са чак толкова скъпи, ми звучи като добра идея. Но възниква пак въпроса, при кой майстор да го направиш, от къде да си купиш двигателя и какъв е разхода на новия мотор Но наистина 400 лв. за двигател ми се струва супер, мислех че са по 1000. Разбираемо, като си нямам и хабер Та грубо при читав майстор с такъв VTEC двигател колко пари може да излезе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
justqk 88 #4 Отговорено 18 Август, 2014 Та грубо при читав майстор с такъв VTEC двигател колко пари може да излезе. Преди няколко месеца смених мотора си от д14а3 с д15з6, при един много добър майстор от Варна! За всичко ми взе 300лв + премахване на климатика и други дреболии и всичко това за няма и един ден! Смятам че парите си заслужават, дано съм бил полезен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #5 Отговорено 18 Август, 2014 (Редактирано) Нещата не са толкова лесни колкото изглеждат след като се захванете.Първо трябва да сте наясно защо искате смяна на двигателя-за повече мощност ,за икономия или друго.Д15з8/6 са направени за икономия и не очаквайте да върви повече от читава Д14.Има икономици които навървяват повече,но те са правени-сменен вал с кобилици(или направо з6 глава), смукателен и изпускателен колектор,генерации,някои са и чипвани,по-къси скоростни кутии,по-големи дюзи и др..Това е друг филм с още пари,което е по-трудно отколкото да си вземеш цял Д16з6 за 600-1000лв. в зависимост от състоянието. Пък ако наистина искате бегачка,трябва да се целите към Б16 или Б18 ама там цените са доста по-сериозни. Ако питате мене си карайте количките и не се занимавайте ами събирайте пари за нещо готово.Те хората отдавна са го измислили! При една смяна на двигател узаконяването е понякога мисия невъзможна или поне струва около и над 400лв,иначе си остава вечно ваша! А за да купиш двигател най-добре е да е от блъсната кола или такава която се почва на части,да може да се запали поне и чуе. Пари за работа 200-300лв, както колегата е казал,зависи какво се прави.Имате и обслужване на новия двигател-масла,ремъци,ролки,свещи,филтри... и още куп непредвидени разходи. Вече има ВТИ за 3300лв. днес видях така,че.....ако ще е за даване на газ това е! Редактирано 18 Август, 2014 от civic 1.6 aerodeck 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko6 9 #6 Отговорено 31 Август, 2014 Благодаря на отзовалите се ако някой се сеща за още нещо нека пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове