diedarling 7 #1 Публикувано 13 Август, 2014 (Редактирано) Привет колеги ! Преди време реших че искам да боядисам задните барабани с авто емайл лак (червени) и го направих. Наскоро се появи едно скърцане при натискане на спирачката(всеки път, било то педал или повдигане на ръчна). Днес реших да отворя задните барабани за да видя как стои въпроса с накладките и дали някоя пружинка не прави мизерния звук.Както и да е, това го оправих.Вече нема скърцукане след гресиране на някой елементи : )) Свалих гумите, след това и капачките .... след 100 зора след като аматйорската ги бях наклепал с боя....:facepalm: и какво да видя ... http://prikachi.com/images.php?images/26/7537026a.jpg чисто нови болтове, с жълта маркировка ?!?!?! Възможно ли е никога да не са отваряни ? (видино НЕ СА) и от двете страни изглеждаха по този начин ?! Накладките изглеждат добре на Deplhi и има още доста живот в тях според мен .Колата е Civic 6 gen, facelift 1999. Наскоро чукнах 200 000 км и затова ми стана странно и някак нереално ми звучи за толкова км никога да не са отваряни барабаните за смяна на накладки и профилактика. Редактирано 13 Август, 2014 от diedarling Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GS= 84 #2 Отговорено 13 Август, 2014 (Редактирано) Накладки(челюсти) се сменят без да да сваляш лагер-главината..... Както и какъв да е ремонт по спирачките Редактирано 13 Август, 2014 от GS= Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diedarling 7 #3 Отговорено 14 Август, 2014 Може да звучи смешно, но не знаех.За пръв път имам кола с барабани отзад. Все пак, още ми изглежда нереално дори и лагерите да са на 200 000 км и да не са сменяни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове