Jump to content
diedarling

Въпрос за задни барабани

Recommended Posts

Привет колеги ! 

Преди време реших че искам да боядисам задните барабани с авто емайл лак (червени)  и го направих.

Наскоро се появи едно скърцане при натискане на спирачката(всеки път, било то педал или повдигане на ръчна).

Днес реших да отворя задните барабани за да видя как стои въпроса с накладките и дали някоя пружинка не прави мизерния звук.Както и да е, това го оправих.Вече нема скърцукане след гресиране на някой елементи : )) 

Свалих гумите, след това и капачките .... след 100 зора след като аматйорската ги бях наклепал с боя....:facepalm: и какво да видя ... http://prikachi.com/images.php?images/26/7537026a.jpg  чисто нови болтове, с жълта маркировка ?!?!?! Възможно ли е никога да не са отваряни ? (видино НЕ СА) и от двете страни изглеждаха по този начин ?! Накладките изглеждат добре на Deplhi и има още доста живот в тях според мен .Колата е Civic 6 gen, facelift 1999.

Наскоро чукнах 200 000 км и затова ми стана странно  и някак нереално ми звучи за толкова км никога да не са отваряни барабаните за смяна на накладки и профилактика.

Редактирано от diedarling

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накладки(челюсти) се сменят без да да сваляш лагер-главината..... Както и какъв да е ремонт по спирачките

Редактирано от GS=

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да звучи смешно, но не знаех.За пръв път имам кола с барабани отзад.

Все пак, още ми изглежда нереално дори и лагерите да са на 200 000 км и да не са сменяни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...