Jump to content
Георги Георгиевв

Проблем със светлините на таблото Civic 6 gеn

Recommended Posts

Здравейте, от няколко дена съм със civic 6gen hatch и на първото ми нощно каране установих, че таблото ми свети доста слабо,а стрелките изобщо. Така ли е или някоя крушчица е заминала. И другият ми въпрос е, понеже преди да я купя гледах много клипове и там таблото светеше бяло, а при мен е оранжево.Предварително се извинявам ако повтарям темата, но съм нов и доста търсих и не открих.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1-ро място със сигурност имаш изгорели лампички2-то светят бяло по клиповете защото е сменяна подсветката. Оригиналаната си е оранжева.П.П. Разглобява се лесно :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, имаш изгорели лампички, щом не ти се виждат стрелките. Има две лампи отгоре на самото табло с уреди, които ги осветяват, но огледай може да имаш и други изгорели. Таблото се сваля елементарно - на черната пластмаса, която огражда таблото в горния и край има два болта развиваш ги, дърпаш пластмасата и тя трябва да излезе. После имаш още 4 болта на самото табло и то излиза. И от там си ти.. А за бялото може да си гледал някои с "плазмена подсветка" или там как ги водят, но си свети оранжево оригиналното. Чел съм някъде, че има вариант като свалиш и самите уреди, от вътрешния край на цифрите има оранжева боя която може да се изшкури с фина шкурка, но моя съвет към теб е да не си правиш експерименти, защото много от хората, които са пробвали са си развалили таблото и просто не си струва риска. Дано съм бил полезен. Успех от мен!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите :) Ще си го оставя в оригиналната оранжева светлина. Ще погледна таблото да си сложа нови крушчици и дано не са някои рядкости и лесно да намеря нови.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези лампички отгоре ти трябват мисля 1,4W, а за отзад ти трябват малко по силни там има една голяма, която е като за габарит 5W и 4 средни, които са по 3W. Аз доста време търсих такива във Варна никъде нямаха само на 1 място бях намерил в околността на ЖП гара, но са оригиналните на HONDA и 1-та беше 10лв. Друг вариант е да си търсиш читави от някой колега ако имаш изгорели от тези 3W, а тези 1,4 по лесно се намират - в магазини за техника или по добре в магазини за части съм виждал и там потърси. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само където голямата отзад е само по размер колкото тези от габарита, но съм почти сигурен, че не беше 5W, а 3W.

Ето тук има показано как се разглобява таблото и къде са крушките му.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...