Jump to content
kazadores

Температура на охладителна течност б16

Recommended Posts

Здравейте колеги,интересува ме, някой знае ли точно каква е нормалната работна температура на б16а2 (напълно стоков) ? Направи ми впечатление,понеже имам Infoboard, че в движение (извънградско каране) температурата на антифриза ми достигна около 96 градуса.Преди ми държеше около 87-90 градуса,но се оказа,че кранчето на парното ми е било заяло и е стояло леко отворено,дори когато от конзолата е включено максималко на студено.Сега оправих кранчето и се затваря напълно и работната температура се вдигна с няколко градуса.Не съм давал газ в много високи обороти и колата не е била претоварена. На място,перката ми се включва на около 96-97 градуса по инфоборд,а през цялото време стрелката си стои точно на средата и не се мърда.Интересувам се това нормална температура ли е или е малко висока? Благодаря на отзовалите се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем нормално е чрез проблема с парното да охладиш леко течността. Показващия прибор на колата е нормално да не се влияе от резки промени в температурата и е по-сдържан от някакви данни в реално време, които сега получаваш с цифров прибор. Според мен - карай си и не се занимавай, особено ако знаеш състоянието на термостата и другите неща по трасето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ужасно много е в движение извънградско 96-7 .... даже перката в движение много рядко включва (Да не кажа никога). Сега на 22-5 градуса 96-7 а на 35-7 ..100+ ?!?!?! Стоковата стрелка е толкова неточна и бавна както повечето уреди в тези коли .

Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-бързо отиваш до магазина за нова гарнитура, ако се надбягвате със стрелката за температурата, вярно е донякъде...

Колегата да си изключва възможните неща едно по едно, след като е сигурен че има разлика от преди. Има си и данни за температурния сензор при нормална и работна температура. И това може да се види.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес покарах вечерта градско и температурата се колебаеше между 87-88 и 90-92 градуса.Наистина времето беше хладно,но карах със затворена клапа (докрай на студено) Пред гаража ми докато отварях вратите се включи перката,но това ставаше и преди.Инфоборда отчита 97.4 градуса при пусната перка и когато спре,става 94. Ще изчакам пак да се затопли времето и ще продължавам да го следя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...