carisma 1 #1 Публикувано 20 Май, 2014 Здравейте колегиОт около 6 месеца карам Сивик 4г с д15 мини ме.Имам някакви подозрения че не всеки път ми включва vtec -a. Колата е с комп от б16 pw0 и до колкото знам са замостени A08 VTS VTEC solenoid и B05 WHT/YEL VTM VTEC pressure switch пиновете. На VTEC соленоида нямам OIL PRESSURE SWICH. От четене по чуждите форуми, рабрах че някои б16 с JDM компове нямат OIL PRESSURE SWICH и че освен А8 и Б5 пинове се замостват и B19 KS Knock sensor и C08 O2S Dual O2 Sensor (JDM).Ако има някои компетентен да даде малко инфо как точно се връзват пиновете.http://www.swapshopracing.com/contents/en-us/d603.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Колега 203 #2 Отговорено 20 Май, 2014 (Редактирано) има и др. варянт свържи си лампичка към втека и като се вкл. ще свети лампичката и така ще разбереш кога се пуска Редактирано 20 Май, 2014 от Колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
carisma 1 #3 Отговорено 20 Май, 2014 (Редактирано) Как да я свържа + на моста между А8 и Б5 ли ? Редактирано 20 Май, 2014 от carisma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Колега 203 #4 Отговорено 20 Май, 2014 Как да я свържа + на моста между А8 и Б5 ли ? мисля че и от самата букса на втек клапана става виж кво намерих друго http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=72116&page=1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #5 Отговорено 20 Май, 2014 Каквото и да правите приключете с лампичките. VTEC соленоида е достатъчно нискоомен, а крайният му елемент в компютъра не е разположен на охлаждащ радиатор и е оразмерен само за него. Използвайте светодиоди. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Колега 203 #6 Отговорено 21 Май, 2014 Ти да не си помисли че се използва 55W крушка бе 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kosio76 2 #7 Отговорено 21 Май, 2014 Само светодиод ! Не си правете излишни проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #8 Отговорено 21 Май, 2014 Ти да не си помисли че се използва 55W крушка бе Дали съм си помислил точно това? Леко с обръщенията, момче. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Колега 203 #9 Отговорено 22 Май, 2014 Исках да кажа че ако колегата иска да пробва тва с лампичката,не вярвам да си свали крушката от банята...Извинявам се ако съм те обидил момче. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #10 Отговорено 22 Май, 2014 Едно от нещата, с което се занимавам е ремонт на автомобилни компютри. Случай с изгорял краен елемент на VTEC (в случая IC14 на P28) от малка крушка, но явно с доста голяма консумация ме провокира да предпазя колеги от подобна случка. Все си мисля, че не пиша много безхаберни неща в този форум, но..... п.п. Няма обидени. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове