ivaivalito 8 #1 Публикувано 12 Май, 2014 Здравейте Рядко пиша тук и това е добре от години имам проблем с едно шумолене по скоро румолене при тръгване казаха ми ,че е съединител и 10К макс ще издържи .Вече съм минал 330К близо и никога не е сменян ,но от скоро трудно включвам .Странното е ,че отлепя по средата не винаги включва трудно и понякога скоростите влизат перфектно .Знам ,че за 330К и никога да не е сменян му е дошло времето и питам къде в Бургас могат да ми го сменят прилично защото Бургас е най-калпавия град от към зъболекари,лекари и монтьори . PS Съмнявах се в помпите ,но тях съм ги сменял преди време а и педала е твърд малко е мътничка спирачната течност ,но надали е от това . Колата е Седан Сивик 1994 Японка D15B2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #2 Отговорено 12 Май, 2014 Коелега,доколкото съм запознат,всеки майстор може да ти смени съединителя-избери си го сам и си го купи и иди някъде където ще присъстваш на смяната!Аз доста грешки съм правил с избора на майстори но си правих изводи с времето и основния е -не ходи в големите сервизи-там първо че дерат кожи за нямай за какво ,после са назначили някви момченца дето не са виждали кола и сега се учат на твоята ,имам и други доводи но няма да ги коментирам сега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivaivalito 8 #3 Отговорено 12 Май, 2014 Точно в голям сервиз си записах час не харесвам малките майстори палачори са повечето и не се говори с тях . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kosio76 2 #4 Отговорено 14 Май, 2014 Все пак гледай да си до колата да видиш какво правят! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VTEC 18 #5 Отговорено 11 Юни, 2014 (Редактирано) Колега ivaivalito здравей, Добре е да ти прегледат лагера на съединителя, отделно е хубаво да смениш течността на съединителя (на съединителя на Хонда е нормална спирачна течност DOT3, DOT4, същата както за спирачките).Пише го на самото казанче. Аз сменям и спирачната течност на около 4-5 години. Ако скоро не си сменял масло на скоростите, смени го. На различните хонди е различен тип масло. Мисля че за твоят седан 1994, D15B2 е нормално двигателно масло 10w40. По книжка за ръчни скорости го дават да се сменя на около 80-120хил.км. според модела. Аз бих заложил на Motul или Repsol. Поздрави Редактирано 11 Юни, 2014 от VTEC Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове