Jump to content
ibrahim_buz

Accord 1.8 1999г.

Recommended Posts

Добър ден на всички. Не знам дали има такава тема или са задали такива въпроси който аз имам за този Акорд но се нуждая от някой който разбира от тази кола.Въпросите ми са следните: (колата е края на 99г. двигател 1.8, седан)1 - ел.стъкло на шофиора както знаете е автоматик. когато го свалям натискам 1 път и той си слиза безпроблемно, но когато искам да го вдигна, той се вдигна и точно когато се затвори пак слиза до средата г/д. това се случва само когато го свалям и вдигам на автоматик . 2 - Умолявам ви кажете ми как да изключа тази дразнеща антена. отзад като включа колата и ми стърчи 20/30 санта кат некакъв курец ( с извинение) а и много грозно стой. Имам плеиър на Алпайне и си мислех ако изключа кабела за радиото дали тази антена пак ще се вдига ... и последно...3 - ... както знаете  на първото врътване на ключа се включва само плаиъра , на второто се дава на контакт и на 3-тото запалва... напоследък ми се случва на второто да не дава контакт и като запаля за 3-тото врътване колата пали , оставям си ключа и колата гаси даже има момент дет таблото се побърква на второто въртене и без да пипам ключа светва и изгават всички светлини ( SRS, акумулатор, ръчна и т.н.) всички светлини дет по принцип трябва да светят ми светва и изгасват ... мислех си да не е нещо от стартера .. и това не винаги ми се случва. колата иначе е закупена в Португалия преди 7 години, баща ми почти нищо не е сменял ( не се е налагало) сега е докара в България вече е тък към месец и започна да ми прави този проблем с контакта... на 163 хил. км е и съм доста доволен от количката освен това че харчи много за студент като мене ме опозорява. ще се  радвам се ако имате решения за тези проблеми 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

1. Пробвай да настроиш копчето на ново - откачаш клемите на акумулатора и трябва да не работи автоматичното вдигане, даваш на контакт и го задържаш нагоре докато стъклото се затвори ... и продължаваш да държиш така 5-10 сек - така ще заработи автоматичното вдигане. После сваляш стъклото и задържаш отново 5-10 сек - за да заработи и автоматичното сваляне.

Това е само предположение ... незнам до колко ще сработи за оправянето на проблема.

 

2. Антената може да я видиш като махнеш лявата кора на багажника ... или и дръпни буксата от там или като изкараш CD-то, ако ти е сменяно CD-то (ако не е фабричното), трябва синия кабел от буксата на CD-то да отговаря за антената (той е управлението за антена и усилвател - пуска и спира усилвателя и антената ако има такива с пускането и спирането на CD-то)

 

3. Звучи като хлабава връзка ... :dunno:

Редактирано от Asti

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, това със стъклото ми прилича на задействане на защитата против прискрипване! Ако усети преграда преди да се е затворило до горе, спира и се връща малко надолу. Имаше преди години реклами с тенис топка на такива стъкла!

Пробвай да смажеш първо водачите на стъклото, чувал съм че е подходящ силиконов спрей, който се използва и за уплътненията.

Ако не помогне, хубаво е да се смаже и механизма вътре. За него най-добре е спрей с бяла грес и тефлон /този съм го ползвал и е много добър за всякакви механизми, в това число и за скърцащи панти на врати/!

 

http://www.tashev-galving.com/006+DNK1447/%D0%A1%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9+%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%81+%D1%81+%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%BB%D0%BE%D0%BD

 

Провери и да няма изкривявания или боклуци по водачите!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега не знам до колко ще съм ти полезен за въпрос "1", но ще ти дам един пример. Преди месец и половина, или два на баща ми на колата (опел вектра 92г.) беше станало по - същият начин, който описваш и ти . На автоматичен режим и когато се заключи с алармата стъклото се вдига до горе и след това слиза, все едно вижда зор, а когато се вдига ръчно няма проблем. Какво ли не правех за да го оправя и нищо не се получаваше. Настройвах водачите, рамената на механизма, смазвах както колегата по-горе те е посъветвал и нищо. Накрая проблема се реши като рестартирах моторчето, махнах му буксата за неопределено време 5-10мин.. След това го включвам и какво да видя чудо стъклото се затваря на автоматичен режим и с алармата. Не казвам че при теб ще помогне, но поне можеш да опиташ нищо не губиш. Поздрави и да пишеш какво е станало .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...