Jump to content
butaloto

Проблем със запалването след монтажа на дуал карбс

Recommended Posts

Карам сивик 5-ца Д13Б22. .. реших малко да я поотпуша и монтирах дуал карбс от Д14А1. На бензин пуши, гърми и трещи.. много е богата сместа явно, как да я обедня? Лошото е, че и на газ не върви никак, не може да се "изреже" като хората, едвам върви. Щом и на двете горивни системи работи идентично, значи логично е да се насоча към запалването. Възможно ли е да не дава достатъчно аванс? Вакуумите уж съм ги вързал, но дали е правилно.. мога само да гадая :|

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

от дясната страна на карбовете има по един винт за качеството на сместа, навий ги до край, и после развиваш само 2 оборота. виж на снимката дето е 33 и 34.

На газ с какво си, плочки или с пробити карбове, и при мен не вървеше на газ, но след като направих други щуцери, си тръгна доста добре, и се "реже" добре.

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=92860

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от WAFFEN-SS

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Развивах, завивах винтовете, но ефект минимален. Карбураторите са с щуцери. Притеснява ме запалването.. дали не взима сигнал някъде от тпс? Две букси разкачих от стария карб и така си висят сега..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен седят буксите така, без да са закачени, но си работи и на газ, и на бензин нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закачете соленоидите на карбовете.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, вързани са... двете еднакви жици на + на бензиновия клапан, а другата самотната на маса. Ни на бензин, ни на газ иска да работи нормално колата.. П.П. Някой може ли да ми намери каталожния номер на гумените спейсъри на карбураторите които ги държат за колектора? Искам да си ги взема и сменя..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На бензин догодихме работата на колата горе-долу.. пушляви, трудно пали... но върви :) Проблема е, че си търся спейсъртите за тези карбуратори, не мога никъде да ги намеря. Някой да има идея вече къде да търся? Става въпрос за гумените тампони които държат карбураторите за колектора ( http://butaloto.snimka.bg/automobiles/cheburashka.640917.33176108 )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са много нацепени, овий ги с бишоп лента, става супер, моите са така, и нямам проблеми, а и доста трудно ще намериш нови.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак няма ли магазин или човек от който намирате дефицитни части.. или е-bay?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...