Jump to content
doc_val

Избор на летни гуми и джанти за хонда Hr-V

Recommended Posts

Здравейте,

 

Търся съвет. От половин година се оптивам да си намеря летни гуми за ХР-в-то. Търся 195 70 на 15 или 205 60 на 16. Но в повечето случай офертите се оказват модели за ванове. Не искам да слагам различен от оригиналния размер заради разхода и управлението на автомобила. Моля предложете модел и кажете мнение . И още един въпрос относно лети джанти вотра ръка какви са рисковете.

 

 

Благодаря

 

 

P.S. Не успях да открия стара сесия за тази тема, а няма начин да не е имало.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам със 195/65/15, по-леки са от стандартните и не тормозят толкова колицата, грижи нямам. 2та комплекта гуми са ми такива. Джанти 15ки от ЦР-В 1ва генерация си взех, стоманени и лети, пак без дертове.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз също съм пред подобна дилема. Като най - разумно предложение за момента ми изглеждат офертите за Semperit 195/70 R15 Van Live  97 T RF. Същите гуми ги има с по-висок теглови индекс/102-104/ което ме кара да смятам, че 97Т са подходящи за Харвито. Въпреки това, не съм виждал гумите на живо, защото нямам тази възможност. Ако някой има поглед над тях, моля да го сподели, че му е време вече да купувам, а не ми се иска да ги поръчам на сляпо.

 Да допълня за семперита - предлаганите гуми в сайтовете  са с ДОТ 11 седмица на 2012, произведени в Чехия./ поне в тези, в които са на промоция, около 114 лв. бройката/. Според мен, при правилно  съхранение няма да е проблем. Иначе нормалната цена на този модел е около 150 лв.

Редактирано от Buliviv

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във връзка с горното в полезрението ми попаднаха и "Uniroyal Rain Max"  97T RF. Молбата ми е ако някой се е сблъсквал със "Семперита" или "Унито" да сподели. Най-вече се чудя относно тежестта на гумите( да не разбиват предницата). Абсолютно дилетантските ми познания по темата ме кара да си мисля, че при препоръчителен теглови индекс от "92" , ако се премине на "97" не би трябвало  да е проблем.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...