Jump to content
tihomirone

Технически проблем с Акорд 7-ма генерация и питане за монтиране на парктроник

Recommended Posts

Здравейте. От скоро съм собственик на Хонда Акорд. Млад шофьор съм и за съжаление технически доста некомпетентен, затова ще помоля за разбиране от това естество. Колата я взех малко набързо, защото бях залетял към друга, но това не е толкова важно. Става въпрос за Акорд 7-мо поколение, произведен 2003, седан, бензин, ръчни скорости. Въпросите са ми 2:

- прегледахме я при едни познати (не са специалисти по японски коли, всичките карат немски). Казаха, че е доста здрава, погледнаха я на компютъра и там е излязал само ABS-а. Сменили са някакви накладки и май още нещо и е престанало да го показва на компютъра. Сега обаче при спиране често се усеща едно тропане в педала на спирачката (другите също го усещат леко). Усъмнихме се да не е нещо по двигателя, но го прави и при спиране докато е изключена от скорост. Също и при натиснат съединител. Когато не е натиснат съединителя, в началото не тропа и към края започва (вероятно, защото тогава все пак го натискам, за да не загася колата). Дали е от некоректно работещ ABS ? Изобщо всякакви съвети са добре дошли. Ако моите хора не го оправят, къде да го занеса - в Омбре сервиза (него ми го похвали позната с дизелов акорд пак 7-ма генерация) или друг ?

- понеже колата си е дългичка, а аз все още не особено добър шорьор, искам да му сложа парктроник (нямам фабричен). Където бях да му слагам алармата, разпитах и ме офертираха за 2 модела - единият за 400 лева, другият за 300 (ако са преден и заден цената x2). Този за 400 бил и с дисплей и уж бил много хубав. Този за 300 стоял малко по-грозно защото се монтирал леко над бронята (другият го видях и наистина беше на едно ниво с нея). Само че тези цени ми се виждат доста високи. Убеждаваха ме, че евтините били китайски боклуци, да не си давам парите за тях, не вършели работа. Какво ви е мнението по въпроса ? Какъв да си сложа и къде ?

 

Благодаря предварително. Ако има още нещо, ще пиша.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Привет колега, честита придобивка.

 

400 кинта за парктроник е безмислено да даваш според мен, за 400 кинта трябва едва ли не сам да паркирва колата :D . Имам познати , които ползват точно от тези китайските и вършат работа ;) Другият вариант е, ако не искаш да си дупчиш задната броня, е да си вземеш камерка за задно виждане. Монтира се на мястото на лампичката за задния номер и отпред трябва да намериш място за мониторче. Разбира се пак остава въпроса с монтажа. Ето 2 сайта да се ориентираш за цени -> http://www.hid.bg/ и http://www.navi.bg/

 

А що се отнася до проблема, най - добре пални колата и отиди директно в Юбико (в Горубляне се намира сервиза), момчетата се занимават само с хонди и със сигурност ще ти обърнат внимание. Или в Омбре както ти е препоръчала твоята приятелка. Edit: Не че им правя реклама, но това са общо взето най-споменаваните сервизи във форума :)

 

Поздрави

Редактирано от Imst

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Благодаря за отговора. Не е проблем да се надупчи бронята стига да не е грозно. Лошото е, че не знам от всичките китайски парктроници кой върши работа.

 

Относно техническия проблем, шефът ми каза, че вероятно е нещо по спирачките, не в ABS–а. От сорта, че не давали добър/равномерен контакт. Но още нямам обратна информация от сервиза.

Редактирано от tihomirone

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във форума няма бутон за редактиране (явно след определено време), затова ще пусна нов пост.

 

Проблемът със спирачките е открит. Изкривен заден диск. Купени са нови два и ще бъдат подменени. Предполагам това ще реши проблема.

Приемам предложения за парктроник. Не ми е целта да мина максимално тънко, но няма смисъл и от грешни пари. Ако някой има препоръка за конкретен, ще е супер, защото има прекалено много модели на пазара на сходна цена и параметри.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет и честита колица. Нямам конкретна препоръка за паркторници , но разгледай този сайт http://bktuning.bg/categories.php?CategoryID=30

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

imam problem sas izfursirvaneto na dvigatelq.. obortomera mi stiga do 4.5 samo ?????!!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ванка, това с оборотите когато колата не е в движение и изключена от скорост е умишлено с цел дуракоустойчивост :tongue1: ...

Пробвай в движение, като изключиш от скорост и веднага ще залепиш стрелката на оборотомера в положение макс.

 

пп. И не пиши на шльокавица!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз си надупчих бронята, въпреки че страшно много мразя да се разваля целостта на нещо оригинално. За това и вкъщи стоя с гаден нет, защото не искам да си дупча дограмата. :) Сложих си парктроник за 80 лева с 4 датчика в бронята и съм доста доволен. Колата е черна и датчиците са черни и почти не се забелязват. Проблемът е, че го правих в Квалитет в Пловдив.

 

Да, наистина малко по-нескопосано от оригиналните писка, но като му свикнеш, върши идеална работа. Без дисплейче е, защото в никакъв случай не исках да ми ровят по купето да ми теглят някакви кабеляци. Т.е. само със зумер някъде в една от задните колони е.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още не съм взел парктроник, а вчера я драснах за пръв път. Затова трябва да се активирам. Започнах да се оглеждам за електромагнитен парктроник - по-скъп е около 2-3 пъти, но не се дупчи бронята. Недостатъкът е, че не ти показва откъде ти е препятствието, но предимството е, че работи до 10-15см срещу 30 при китайските с ултразвук. Турските на малко над 20см. Така че ако е електромагнитен, ще е само зумер. Ще прочета дали наистина имат проблеми при дъжд и сняг или е само при евтините. Също така ще трябва да видя в кой сервиз да ми го монтират и ако мога и там да си оправя драскотината (ще видим какво ще каже застрахователя).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Сложих си Parkmatic 4305 - 4 предни и 4 задни сензора. Фирмата е турска, но поне на хартия вадят най-добри параметри. До 22см задна дистанция и до 15 предна. Наистина слиза до тези стойности и на око е вярно, но още не съм мерил с рулетка. Долу съм дал снимка как става, дано да се виждат снимките. Боядисах сензорите в цвета на колата. Иначе самият парктроник е добре направен - малко дисплейче, сложих го над огледалото. Предният парктроник може да се изгася с ключе, монтирано на таблото (отляво на волана). Той се задейства при натискане на спирачката. Задните и предните работят, когато се включи на задна. Исках да ми монтират 2 от предните отстрани, но хората в сервиза казаха, че е лоша идея и реших да не споря.

 

Цената е 350 лева общо. От тях 140 за монтаж. Не знам дали е редно да казвам от кой сервиз, общо взето излиза на първите места като се потърси в Google моделът на парктроника.
 
Сега ме тормози, че не ме кефи алармата, която монтирахме на пожар, заради каското и не успях да си направя проучване. Преди пискаше без причина. Закарахме я и уж я пооправиха, но все още пищи като мине някой автомобил. Плюс това издава много дразнещ рязък звук при отваряне и няма никакви екстри. Това за 100 лева. По някое време ще я разкарам и ще си сложа нещо читаво. Може пак да питам какво. Също се чудя и за газ, но вероятно ще пиша в специална тема.
Редактирано от tihomirone
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...