dimytar11 2 #1 Публикувано 11 Март, 2014 Здравейте колеги. Карам Сивик 5та ген., 1.6 125коня. От известно време усещам силна вибрация в цялото купе. Сложих си джанти 15ки, за които са ми нужни втулки, в момента ми липсват и няма почти никакъв контакт между джантата и главината. Други колеги ми казаха, че вибрацията се дължи именно от липсата на втулки, но странното е, че се появява само при подаване на газ. Сложих втулки и проблемът не изчезна- същата вибрация. Октомври месец смених всичко по ходовата част- всички тампони и втулки. Сега пак ходих на сервиз и ми казаха, че всичко е наред, не се виждат никакви проблеми. Също така при по- динамично тръгване между предавките (специално между 2ра и 3та и 3та и 4та) се получава странно чукане (ако мога така да го нарека- необичаен тъп звук). Преди вибрацията се появяваше при 110км/ч, сега се усеща и при 70, но само при ускорение. Като спра да подавам газ, веднага изчезва. На празен ход двигателят работи равномерно, без такава голяма вибрация. Казаха ми, че ако е тампон на двигател- вибрацията би се усещала и на празен ход. Някакви идеи от къде може да идва проблемът? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marchev 23 #2 Отговорено 12 Март, 2014 Вътрешно каре. Може само да е изсъхнало, да няма грес. Друг вариант е крива или не балансирана джанта (гума). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimytar11 2 #3 Отговорено 11 Април, 2014 Смених тампони на двигателя (тези, които са на роговете). Вибрацията намаля. Но когато колата беше на подемника забелязах, че лявата ми полуоска е корозирала, изтъняла и в последствие се е изкривила. Смених я и всичко е наред. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове