А. Чавдарова 56 #1 Публикувано 9 Март, 2014 Здравейте колеги. Фаровете са много надрани,предполагам са търкани със шкурка или нещо от сорта. Въпроса ми е продават ли се някъде само стъклата/пластамасите. Или евентуално дали в Пловдив могат да ги оправят,защото са надрани. Пробвах със шкурка водна 1500 на единия ъгъл и стана по зле. Когато е мокър фара,обаче се избистря значително. Четох, че с полир паста и не знам какво още се оправяло,но при мен (поне според мен) е надрано,а не замърсено и потъмняло. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #2 Отговорено 9 Март, 2014 За да ги оправиш, пробвай така:Водна шкурка 800,1000,1500,2000 и 2500 по желаниеПаста за полиране на 3М номер 1Почваш първо с 800 и така към 2500, търкаш около 10-15мин от вид шкурка без да натискаш много и без да се задържаш много на едно място, за да не изтъниш много пластмасата. Гледаш винаги да е мокра шкурката и фара задължително. Накрая минаваш с пастата на 3М. Нанасяш пастата на ръка или с машина. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WAFFEN SS 31 #3 Отговорено 10 Март, 2014 Стават с водна шкурка от 1500 нагоре, и паста. http://vbox7.com/play:5f861260 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Чавдарова 56 #4 Отговорено 10 Март, 2014 (Редактирано) Благодаря,стискайте палци... Редактирано 10 Март, 2014 от А. Чавдарова Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
varkolaka 8 #5 Отговорено 24 Март, 2014 Здравей!колегата е прав... фаровете се минават с водна шкурка,но няма да стане с пастиране на ръка.Ако неможеш да си оправиш фаровете,аз се занимавам с пастиране в свободното си време,и мога да ти реша проблема бързо пиши ЛС или gsm.0897616348 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomir 13 #6 Отговорено 28 Март, 2014 Екстра става с пастиране на ръка , само трябва доста търкане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wrofeel 349 #7 Отговорено 28 Март, 2014 Има хора който се заминават с това, направо няма да повярваш как ще станат фаровете. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=258989&start=120 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FentazI 15 #8 Отговорено 8 Април, 2014 здр-те колеги имам идеално решение на проблема само незнам дали колега ще почерпи по бира . И така първо пастата се отмива с няколко миенета с две думи до 5 6 месеца и пак всичко на ново и сега да ви кажа какво ви е решението намирате си някой бояджия на коли минава ви ги на шкурка до 2000 и после ги лакира с лак за кола Гаранция че стават все едно сега сте ги закупили и гаранция че ще изкарат поне 3 4 години без да мръднат и така които реши да пробва а за черпането ще се разберем Поздрави на всички и лек ден 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DiVaNeT0 0 #9 Отговорено 9 Април, 2014 Колегата е прав ,ще станат като нови и то за гълго време.Успех 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FentazI 15 #10 Отговорено 11 Април, 2014 Благодаря,стискайте палци... Стискаме ти палци но после кажи как си ги направил и качи снимки да видим резултата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Riko_Chervenia 102 #11 Отговорено 21 Април, 2014 здр-те колеги имам идеално решение на проблема само незнам дали колега ще почерпи по бира . И така първо пастата се отмива с няколко миенета с две думи до 5 6 месеца и пак всичко на ново и сега да ви кажа какво ви е решението намирате си някой бояджия на коли минава ви ги на шкурка до 2000 и после ги лакира с лак за кола Гаранция че стават все едно сега сте ги закупили и гаранция че ще изкарат поне 3 4 години без да мръднат и така които реши да пробва а за черпането ще се разберем Поздрави на всички и лек ден Не за 3-4 години ами поне 10 ще са супер ако лака е горе-долу добър от към качество! И не се търка с повече от 1000 водно за лакирането,защото ако е по-ситна шкурката лака няма да прилепне добре и може след време да започне да се люпи....... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalin_gk 216 #12 Отговорено 22 Април, 2014 (Редактирано) Другия вариант е да се полират и после им се лепи фолио на 3М отгоре. Стават доста добре, но фолиото е скъпо. Моите ги направих с лак :-) Редактирано 22 Април, 2014 от kalin_gk 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FentazI 15 #13 Отговорено 28 Април, 2014 Благодаря,стискайте Какво стана с фаровете така и не даде резултат и да кажеш с какво са направени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Чавдарова 56 #14 Отговорено 30 Април, 2014 Благодаря,стискайте Какво стана с фаровете така и не даде резултат и да кажеш с какво са направени Ами понеже шубето си е шубе ги минах само с полир паста,изчистиха се но в средата дръскотините си стоят,чакам капак и ще се свържа с колегата varkolaka , твоята идея не е лоша също,но май е по-добре да си е с полир паста за да няма люпене след време. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Riko_Chervenia 102 #15 Отговорено 30 Април, 2014 Eла да ти ги лакирам аз и ако някога се олюпи лака,докато я караш тази кола ,ще ти купя чисто нови фарове от магазина! Направил съм поне 200 комплекта за 15 години и до сега никой не е направил рекламация ! С пастата продължава да се захабява пластмасата на стъклата и след няколко месеца пак ще помътнеят и след 5-6 пастирания няма да остане пластмаса за полиране! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Чавдарова 56 #16 Отговорено 30 Април, 2014 Ей това е малко провокация и веднага разбираш кой може да ти свърши работа Ами добре съгласна съм,направи си реклама къде,колко време ти отнема и да не забравяме цена Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FentazI 15 #17 Отговорено 3 Май, 2014 търкат се много бързо ако има и камера съм обеден че сутрената ги прави и до вечерта си си ги сложил на колатана колегата му ги направиха следобеда и до вечерта си ги беше сложил 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Riko_Chervenia 102 #18 Отговорено 14 Май, 2014 Не препоръчвам да се слагат същия ден,особенно ако времето е лошо.Но не мисля че ще е проблем да се сложат на другия ден! А. Чавдарова,ако наистина те интересува пиши ми на лични и ще ти обясня за цената и времето за ремонта на фаровете! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FentazI 15 #19 Отговорено 13 Октомври, 2015 Какво стана с тези фарове в крайна сметка полирани ли са лакирани ли са или вече колата я няма Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sambito7 3 #20 Отговорено 7 Януари, 2016 Здравейте колеги, фаровете ми бяха много зле, минах ги на водна шкурка 2000 и полирах резултата е невероятен. Ето как изглежда https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/v/t1.0-9/1912216_755823557797405_1414582219045330085_n.jpg?oh=7ec7e4454054c2e5de4629577a3f1e96&oe=5705E6BB Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_tech 161 #21 Отговорено 15 Януари, 2016 Не, че нещо ама ако са били много зле с тая 2000 има да търкаш 2 месеца за да ги изтъркаш до ниво за полиране, след което да изглеждат като нови... Ако действително са много зле се почва от 320 суха примерно . . . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове