Dimitrov93 12 #1 Публикувано 7 Март, 2014 Здравейте от два дни имам следния проблем, когато съм на скорост и си карам, и реша да изключа от скорост оборотите трябва да паднат до 0, но при мен ги държи на 2000 или 3000 хиляди и се изфурсирва сама, натискам газта да я изфурсирам до 4-5к оборота и после падат и се оправят, от какво може да е тва ходих при майстора каза, че не може да ми каже какво, да не е от дебитомера нещо или стъпковото моторче и впрочем къде се намира дебитомера на д14-ката ?Мерси предварително, живи и здрави ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SR-71 125 #2 Отговорено 7 Март, 2014 (Редактирано) Здравей колега, като изключиш от скорост, честотата на въртене на коляновия вал трябва да пада до около 750 об/мин, а не до 0. За проблема ти - погледни IACV /при Хонда няма стъпково моторче/. За почистването на IACV има много изписано във форума, а може да погледнеш как става в youtube. И нека уточним още нещо - при твоя Сивик има MAP сензор /и IAT - датчик за температурата на постъпващия в двигателя въздух/, а не дебитомер. Ако имаш газова - нека някой, който е наясно какво прави, да погледне настройките. Може проблема да е и друг, но първо погледни тези неща. Поздрави Редактирано 7 Март, 2014 от SR-71 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #3 Отговорено 9 Март, 2014 Виж да не ти е пренатегнато жилото на газта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SandokanD14 1 #4 Отговорено 10 Март, 2014 За твоя двигател, колега въпросният клапан е RACV, добре е да се почисти, други възможни причини са TPS, врътката за регулиране на празния ход, жилото на газта и болтченцето което регулира затвора на дроселовата клапа. Виж ако си барал някое от тези неща, най-вероятно ще е то. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове