Jump to content
tunkata

Шум на студено.

Recommended Posts

Здравейте, във форума съм от около два месеца, но досега само четях полезна информация за Accorda ми. Има доста интересни теми, които може да се прочетат тук. Отскоро чух шум, който ме накара да пиша тук и да помоля за мнения :След като сутрин запаля колата на студено (-3; -4) я оставям да поработи 3-4 минути на място без да подавам газ. След като потегля на около 1500 оборота започва да се чува шум подобен на свистене (предполагам от турбината), но доста осезаем. Свистенето се чува за около 1 километър или 2-3 минути в движение и после утихва и се чува нормалния звук на турбината при вдигане над 1500 оборота (почти недоловим). Не разбирам много от автомобили, но според мен не нормално да се чува това свистене. Мисля да закарам колата на диагностика, но преди два месеца, когато я купувах минах диагностика и турбината си беше в нормалните параметри. Колата си вървеше и все още си върви перфектно. Нямам от какво друго да се оплача, само този шум сутрин ме притеснява. От какво може да е? Някой имал ли е подобен проблем ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей , колега!На мен винаги ми свири турбото по-силно при оборотите които споменаваш когато колата е още студена. Осезаемо по-силно.Когато вече загрее почти не се чува. С други колеги сме коментирали също и съветите са когато колата е студена да не се вдигат повече от 2000 оборота. Има адски много изписано за нашите акорди в една тема в общите дискусий: Общи дискусий,Нашите хонди,Акорд 7 да се преброим.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора колега ! Изчетох доста материал по темата, а нашия форум съм го прегледал почти целия. Достигнах до извода, че тубината на студено може и да е по- шумна, но според мен това е признак за нередност и за бъдещи проблеми.Мисля да се застраховам и да отида да я погледнат, може пък да се нуждае от профилактика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Послушай колегата какво ти е казал-прав е, само ще си дадеш парите. Карам такъв Акорд 7-ма година,винаги свири леко на студено. Сменял съм виеща турбина, имал съм проблеми от друго естество и с другата. Виенето като линейка е постоянно и се проявява внезапно, нямаше индикации преди това. Понеже турбините ни са с променлива геометрия, всяко разглобяване и профилактика е доста рисково, още повече ако не е наистина належаща мярка. Ако все пак си толкова мераклия, нека ти закачат турбината в фирмен сервиз на Хонда и да ти направят тест на турбината. Не те съветвам да го правиш в какъвто и да е сервиз или да я сваляш и носиш на Турбо сервиз, защото разбъзикат ли ти я, не е истина в какъв филм ще се вкараш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както колегата така и аз те съветвам да не пипаш нищо по колата. По-нататъчните проблеми от които се опасяваш може да дойдат и след 100хил. км. . Аз си падам малко перфекционист и всеки неестесвен шум ме дразни,но един майстор преди години ме посъветва да не пипам нищо щом не е развалено.Ако колата ти има достатъчно мощност,не прекъсва,не вие като линейка дори и като е загряла,не пуши повече от нормалното,то няма от какво да се притесняваш. Ако толкова много те тревожи отиди на диагностика,но лицензирана както предлага колегата иначе най-много да се объркаш още повече.Моят съвет е да се довериш на колата,все пак е Хонда.Както казваш имаш я от скоро и още я опознаваш доколкото разбирам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията. Мисля, че сте прави и само се вкарвам в разни филми сам. Вчера доста я покарах, изчаках да загрее и я "поизпържих". Върви страхотно, не се зачудва никъде, не пуши и като загрее не се чува.Засега няма да я пипам, дано кара така. По принцип мислех, че е хубаво да се направи профилактика на турбото, но при положение, че разглобяването и профилактиката е рисков момент няма да я пипам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...