Jump to content
Bozichko

Скоро ще бъда собственик на Сивик

Recommended Posts

Здравейте на всички и за много години ! Както и по заглавието, напоследък доста се заглеждам по Сивиците и особено защото ми трябва градска кола. Правя по 1500-2000км месечно в София и да си призня със сегашната кола хич не ми е изгодно. Спрял съм се на Сивик 6та генерация (мисля, че е 6та!!!) на 1.5втек 114(115)к.с. На различни места намирам хем 114 хем 115к.с. има ли разлика в тези двигатели или просто хората не пишат правилно нещата? Също така, има ли 1.5 двигател, който не е Втек? Специално съм се втурнал след Втека, и от приятели и от четене във вашият форум съм останал с впечатлението, че си заслужава, но ще се радвам на мнение. Попаднах на една обява, която много ми допадна за едно седанче, 99та година, 1.5I sedan comfort. Това пише в заглавието, води се 114к.с. Това е правилният двигател, надявам се ? Може ли да ми дадете напътствия какво да гледам при тези коли, като дефекти? Как стоят нещата с газта? Има ли проблеми газифицирането, защото за това я вземам ! Може ли като цяло да ме въведете в това какво, как, защо и къде да гледам. Благодаря предварително !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има 1.5 който не е Витек, не е лош двигател и има доста части за него. Този който гледаш ти / Витека / също не е лошо но се среща малко по рядко. За проблеми гледай да не пуши, да не гори масло... проверяваш с пръст в ауспуха и вдигаш щеката на маслото да видиш дали пуши от там. Огледай се също и за ръжда.. като цяло е това.. което мога да ти кажа ..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По какво мога да различа Втек от обикновения? Задължително ли е в името на колата да е описано и ако не е, в какво се изразява разликата между 2та двигателя, защото виждам, че са еднакви конски сили....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По какво мога да различа Втек от обикновения? Задължително ли е в името на колата да е описано и ако не е, в какво се изразява разликата между 2та двигателя, защото виждам, че са еднакви конски сили....

Като вдигнеш капака на колата трябва да видиш надпис V-tec върху двигателя Публикувано изображение ... А ето от тук можеш да видиш каква е гамата на двигателите на всеки модел http://www.auto-data.net/bg/?f=showSubModel&modeli_id=1307#Civic Hatchback VI този за който ти говориш е Eco V-tec, лично аз не съм с такъв, но само хубави работи съм слушал за него :D Редактирано от AleCS

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НаVTEC-E ,какъвто е d15z6,изобщо не пише в-тек и пак е втек. Гледай си кода на мотора,вижда се ясно на блока и така се ориентираш! Кодовете ги има в нета и разбираш кой двигател какъв е. Аз съм с такава кола,не е зле,но определено ако имам само една кола,то то няма никога да е Хонда,камо ли пък сивик... Иначе е икономична...

Редактирано от Civic Owner

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колега, гледай да не омаслен двигателя, да не издава странни и неспецифични звуци и разбира се да не пуши (знак че харчи масло). Пробвай окачването за евентуално тропане, тракане или дърпане на волана в някоя посока. Успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер. Сега гледам, но за момента попадам на доста сериозни кочинки. Я пушат, я палят от известно въртене, не работят равномерно и прочие. Та за момента все още е в процес на търсене. Не е единствена кола, но ми трябва кола за града, нещо което да ми харчи малко и да е здраво. За вървеж - колкото върви :) Но за този двигател специално доста четох из вашия форум и доста форуми онлайн, с доста хора говорих и казват, че си заслужава. Но ми харесва и като удобство, като возия, като звук особено :) Идеята ми е, че търся нещо сравнително евтино, до към 3500лв, гледам едни 98-99 година и за сега има няколко, към които съм се насочил. Надявам се скоро да мога да се похваля с новата-стара кола :))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем хипотетично. Ако попаднеш на много хубава Хонда , но с 1.4 двигател, какво ще направиш? Понеже съм го играл вече филма и ми е интересно дали имам съмишленици.

Що не си вземеш една Е класа на края?Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Е класата има време :Р Аз не бързам, търпелив човек съм, предпочитам да почакам и да намеря това, което търся, а не да попадна на нещо :) То и без това сега е един такъв спрял месец, както и февруари, та за момента ще гледаме, ще търсим и ще видим каква ще е котката в чувала :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...