Bozichko 0 #1 Публикувано 6 Януари, 2014 Здравейте на всички и за много години ! Както и по заглавието, напоследък доста се заглеждам по Сивиците и особено защото ми трябва градска кола. Правя по 1500-2000км месечно в София и да си призня със сегашната кола хич не ми е изгодно. Спрял съм се на Сивик 6та генерация (мисля, че е 6та!!!) на 1.5втек 114(115)к.с. На различни места намирам хем 114 хем 115к.с. има ли разлика в тези двигатели или просто хората не пишат правилно нещата? Също така, има ли 1.5 двигател, който не е Втек? Специално съм се втурнал след Втека, и от приятели и от четене във вашият форум съм останал с впечатлението, че си заслужава, но ще се радвам на мнение. Попаднах на една обява, която много ми допадна за едно седанче, 99та година, 1.5I sedan comfort. Това пише в заглавието, води се 114к.с. Това е правилният двигател, надявам се ? Може ли да ми дадете напътствия какво да гледам при тези коли, като дефекти? Как стоят нещата с газта? Има ли проблеми газифицирането, защото за това я вземам ! Може ли като цяло да ме въведете в това какво, как, защо и къде да гледам. Благодаря предварително ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ubahob-0102 4 #2 Отговорено 6 Януари, 2014 Има 1.5 който не е Витек, не е лош двигател и има доста части за него. Този който гледаш ти / Витека / също не е лошо но се среща малко по рядко. За проблеми гледай да не пуши, да не гори масло... проверяваш с пръст в ауспуха и вдигаш щеката на маслото да видиш дали пуши от там. Огледай се също и за ръжда.. като цяло е това.. което мога да ти кажа .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bozichko 0 #3 Отговорено 6 Януари, 2014 По какво мога да различа Втек от обикновения? Задължително ли е в името на колата да е описано и ако не е, в какво се изразява разликата между 2та двигателя, защото виждам, че са еднакви конски сили.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AleCS 4 #4 Отговорено 7 Януари, 2014 (Редактирано) По какво мога да различа Втек от обикновения? Задължително ли е в името на колата да е описано и ако не е, в какво се изразява разликата между 2та двигателя, защото виждам, че са еднакви конски сили.... Като вдигнеш капака на колата трябва да видиш надпис V-tec върху двигателя ... А ето от тук можеш да видиш каква е гамата на двигателите на всеки модел http://www.auto-data.net/bg/?f=showSubModel&modeli_id=1307#Civic Hatchback VI този за който ти говориш е Eco V-tec, лично аз не съм с такъв, но само хубави работи съм слушал за него Редактирано 7 Януари, 2014 от AleCS Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #5 Отговорено 8 Януари, 2014 (Редактирано) НаVTEC-E ,какъвто е d15z6,изобщо не пише в-тек и пак е втек. Гледай си кода на мотора,вижда се ясно на блока и така се ориентираш! Кодовете ги има в нета и разбираш кой двигател какъв е. Аз съм с такава кола,не е зле,но определено ако имам само една кола,то то няма никога да е Хонда,камо ли пък сивик... Иначе е икономична... Редактирано 8 Януари, 2014 от Civic Owner Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Koc_D15B2 66 #6 Отговорено 10 Януари, 2014 Привет колега, гледай да не омаслен двигателя, да не издава странни и неспецифични звуци и разбира се да не пуши (знак че харчи масло). Пробвай окачването за евентуално тропане, тракане или дърпане на волана в някоя посока. Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bozichko 0 #7 Отговорено 10 Януари, 2014 Супер. Сега гледам, но за момента попадам на доста сериозни кочинки. Я пушат, я палят от известно въртене, не работят равномерно и прочие. Та за момента все още е в процес на търсене. Не е единствена кола, но ми трябва кола за града, нещо което да ми харчи малко и да е здраво. За вървеж - колкото върви Но за този двигател специално доста четох из вашия форум и доста форуми онлайн, с доста хора говорих и казват, че си заслужава. Но ми харесва и като удобство, като возия, като звук особено Идеята ми е, че търся нещо сравнително евтино, до към 3500лв, гледам едни 98-99 година и за сега има няколко, към които съм се насочил. Надявам се скоро да мога да се похваля с новата-стара кола ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
miromoshev 17 #8 Отговорено 10 Януари, 2014 Съвсем хипотетично. Ако попаднеш на много хубава Хонда , но с 1.4 двигател, какво ще направиш? Понеже съм го играл вече филма и ми е интересно дали имам съмишленици. Що не си вземеш една Е класа на края? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bozichko 0 #9 Отговорено 11 Януари, 2014 За Е класата има време :Р Аз не бързам, търпелив човек съм, предпочитам да почакам и да намеря това, което търся, а не да попадна на нещо То и без това сега е един такъв спрял месец, както и февруари, та за момента ще гледаме, ще търсим и ще видим каква ще е котката в чувала Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове