FALKONETTI 7 #1 Публикувано 25 Декември, 2013 Здравейте, днес както се прибирах към къщи ми светна чек енджина. Колата си вървеше без никакви забележки и проблеми. Има ли начин да видя каква грешка дава без да ходя на диагностика. Става въпрос за CR-V 2.2 2007 EXECUTIVE с навигация Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #2 Отговорено 25 Декември, 2013 Първо Весела Коледа. А за да разбереш защо ти свети чека, за съжаление ще трябва да се закачи на тестер... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 7 #3 Отговорено 27 Декември, 2013 Здравейте, днес минах диагностика, грешката беше Р2002, доколкото разбрах това е датчик преди DPF филтъра, доста се чудиха дали е той защото им даваше 2 позиции Base1 и Base2...тестваха го, оказа се че работи нормално, и че явно нещо временно е блокирал, и всичко се оправи...може би временно. Иначе днес като тръгнах да търся работещ сервиз симптомите бяха - икономайзера отчиташе по-висок разход, на празен ход отчиташе показание 5-6л/100км. или на MAX, нормално на празен ход не ми отчита разход и сякаш колата пушеше повечко. След като датчика сработи, и работата на уредите и двигателя се нормализира ми изчистиха грешката....да видим, дано не се появява отново. А този датчик случайно да не е ламбда сонда? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #4 Отговорено 28 Декември, 2013 (Редактирано) Здравей колега. Изчистването на грешката със сигурност е временно. Ще светне пак след 200-300км градско каране. Тръгне ли веднъж няма спиране... пробвай с прочистване имало някакви препарати, които уж вършели работа. Има и други варианти - премахване или смяна на филтъра. Лошото, е че може да се окаже някой датчик.А това преди дпф филтъра най-вероятно е температурен датчик, трябва да има такъв и след него. Редактирано 28 Декември, 2013 от cucy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове