Jump to content
STR8__

Странно потракване от таблото!?

Recommended Posts

Колеги помагайте! От таблото като че ли... Не зная, но при ниски обороти, но не на свободна като седя на едно място, а в движение при по - висока предавка с малка скорост, когато вибрациите от двигателя са по - големи, също така и при не равен път ( не павета ), по груб асфалт се чува едно потракване или звънкане, не мога точно да обясня звука, на пластмаса с метал. Знаете ако оставите стотинка в пепелника и като минавате през дупки как позвънква. Та звукът е идентичен. Но ключове, монети или каквото и да е било нямам. Забелязах този звук преди два, три дни беше за кратко и си казах, че ми се причува, но сега вече звукът си е постоянен ( 80 % ) от пътят който изминавам.Чувам го някъде отвътре, зад CD-то и въздуховодите. Някой има ли идея от какво може да е ( болтче да се охлабило някое кликче) ? Има ли някой който да се е сблъсквал с подобен проблем?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление ,едва ли някой ще ти помогне.Точно на ЦД-то има едни дунапренчета,които не позволяват на кабелите да тракат като се опират в пластмасите,но звука е съвсем друг.Всичко може да бъде и конкретно нямам идея.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да изключиш парното и да видиш дали не е от вентилатора !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да изключиш парното и да видиш дали не е от вентилатора !

Ще пробвам, но се съмнявам, въпреки това днес като тръгвам от работа ще спра и дори да умра от студ ще карам 15 км. без вентилатор. Сигурен съм на 70% че се чува от ЦД-то ... следващата стъпка която ще направя тази седмица в неделя е да махна всичко и да оставя само ЦД-то, да направя едно кръгче на квартала и да видя. Другото което ми направи впечатление е че при по топло време не се чува... ако в колата показва 6 - 8 градуса не се чува или се получава много много рядко....което ми става много много странно. Също така ако оставя колата на слънце за час, час и малко дори да е 4 - 5 градуса не се чува...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах с перка и без перка .... не и не... Един колега возих днес и му казах да слуша много внимателно според него нещо идва от ЦД-то дано да е от него. Той предположи, че шейната на медията най - вероятно нещо по нея .... дано да го намеря в неделя май ще е разглабянето .... ще пиша да споделя дали съм го отстранил...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега пробва ли да покараш не само с изключено парно, но и с изключено сд. При по-ниска температура повечето сд-та издават подобен звук когато се опитват да прочетат диска. Поздрави и да пишеш от какво е бил шумът ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разглобяване и сглобяване без проблеми, колеги проблеми никакви - много лесно са го направили хората. Карах изцяло без централна конзола и слушах, звука се появи - но не беше от цд-то нито от никъде другаде. Стигнах до извода, че самите пластмаси са загубили пластичността си при ниските температури. Намазах ги с парафин при сглобките. В крайна сметка чух едно потракване от една малка пластмаса долу до десния крак ( шофьорска страна ) погледнах и видях, че едно "винт - копче " липсва, покрай тази пластмаса минава една носеща метална греда през цялата централна конзола. И явно точно от там придаваше този звук - сложих копчето. Карах 2 - 3 дни нямаше никакъв звук. След тия дни пак потракна. Отказах се и си казах е*ал съм го, лятото ще чакам да бъде тихо. Покарах още някой друг ден, вече станаха 10 дни след това звука все по рядко и рядко почна да се чува. Днес за път към работа изобщо не го чух. Може да и е трябвало малко да повърви да се понамести, не зная. Ще гледам пак ако нещо се поразкърца ще гледам. Един приятел каза, че негово БМВ имало съшият проблем, отначало не е могъл да го локализира, но в крайна сметка успял - пластмасата под волана - пак липсващо копче. Ще погледна и нея. За сега нямам звук - отмина тази мъка. Надявам се, че вече всичко е наред!P.S.: ЧНГ колеги! Пожелавам ви много безаварийни километри с вашите хондички!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...