Basstard 0 #1 Публикувано 9 Декември, 2013 Здравейте колеги! Ще опиша по-подробно проблема, защото може да има връзка с някой по-стар проблем. Последния месец колата ми рязко вдигна разхода от 8.5 на 12. Докато се чудя от какво може да е, се появиха и дргуи проблеми. Преди двигателя имаше нужда от около 4-5 мин нормална работа, зада загрее до оптимална температура и оборотите на колата да паднат до нормални стойности. Сега карам по 20 мин, стрелката на темепратурата стига нормалните градуси, но оборотите на колатаадски дразнещо не стихват постепенно, а се вдигат до 2000, в следващата секунда падат до 1200 и така се повтаря доста време, като диапазона на оборотите спада - 1800 - 1000, 1500 - 1000, 1200 - 750. Достадразнещ проблем. Междувременно и лагера на делкото се развали и отидох да ми го сменят с нов, Който се е сблъсквал с този проблем, знае за бруталния звук от разбит лагер. В общи линии това е, искамнякаква насока за проблема с оборотите ако някой може да ми даде съвет. Подозирам че може би е проблем в кабелите за свещите, но това е просто догатка. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d1ma 40 #2 Отговорено 9 Декември, 2013 Не са кабелите на свещите и силно важно е да се разбере каква е колата?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marchev 23 #3 Отговорено 9 Декември, 2013 Може да смуче въздух някъде след дросела, ама пиши каква е колата и мотора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Basstard 0 #4 Отговорено 9 Декември, 2013 Проблема е фиксиран. Елементарно - доливане на антифриз в радиатора. Става въпрос за B16A1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanizealot 39 #5 Отговорено 9 Декември, 2013 смени термостата и нещата ще се оправят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове