didomoto 3 #1 Публикувано 23 Ноември, 2013 колеги имам проблем с абс на сивик аеродек 2000г. 1.4сссистемата работи но светят лампи за ръчната и абс ,ако някой знае как да ги изгася ще съм му благодарен.системата е бош. купих я преди един месец и лампите бяха прекъснати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rockton 12 #2 Отговорено 24 Ноември, 2013 -Типичен похват на автоджамбазите, да премахнат индикацията за проблемен контролер, вместо да отстранят проблема или честно да кажат на новия собственик че има някъде проблем.-Ще трябва да се направи диагностика на АБС системата, възможно е дефектни датчици,или други компоненти по системата, може да е най простото лоши връзки в съединителните конектори, прекъснали връзки, възможно е и най лошото -повреден хидромодулатор или електронният блок(контролер)!-Всичко има оправия, дори и контролера да е -то той се отремонтира, ако беше за София бих могъл да помогна със диагностиката и ремонта , а така от разстояние нали се сещаш че изземвам функциите на "врачка" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didomoto 3 #3 Отговорено 25 Ноември, 2013 (Редактирано) мерси колега обаче правих самодиагностика както пише в аутодатата обаче нищо не излиза датчиците ги премерих и са наред, интересното е че системата работи а лампата свети. благодаря за отговора.имам четец за двигателя обаче за абс нямам и мога само да гадая Редактирано 25 Ноември, 2013 от didomoto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jikencio 46 #4 Отговорено 25 Ноември, 2013 Аз съм с аеродек и ми светеше. Вдигаш колата, размърдваш кабелите на абса зад гумите, може и също така да напраскаш и много вероятно е да се оправи. Ако не се, тогава проблема е друг, но голяма е вероятността да се опраи - на други колеги също се беше случвало. А иначе за тази на ръчната незнам - можв и да има връзка, но не мога да знам. Примерно ако задържа накладка някъде пак има вероятност да свети. Експерименти му е майката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове