Miramax 11 #1 Публикувано 31 Октомври, 2013 Здравейте колеги !Идващата седмица ще си взимам гърне, но от много време се чудя дали да е с диаметър на накрайника - 7.5 см или с 9 см или 10 см .Досегашното ми е 4 см, но има нужда от почти задължителна смяна, тъй като е леееко спукано и "раздрънкано"Двоумя се между - http://eftini.com/universalno-sportno-garne-p-4854.html# и това - http://eftini.com/universalno-sportno-garne-p-2794.htmlНямам възможност да си купя голямото гърне със заглушител, затова избирам да е без заглушител, но кой размер да избера ?От Пловдив съм, дали ще има майстор който да направи някакъв импровизиран заглушител ?Колата е 1.4 is 90 hp хечбек. (нищо не е пипано по генерацията) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ACID BURN 235 #2 Отговорено 31 Октомври, 2013 Здравей!Бях в същата дилема като теб, но бюджета ми беше по-голям. Трябва да ти кажа, че заглушителя е задължителен. При мен моя заглушител има възможност за допълнително заглушаване, но въпреки всичко звука когато катериш или ускоряваш по-бързо не е за пренебрегване. Ефекта почти сигурно при мен е отрицателен, защото има голяма разлика в сеченията преди гърнето и при самото гърне. Може би само си въобразявам, но след като го смених старото оригинално ръждясало с новото усетих разлика, но това според мен се дължи на това, че старото гърне е ограничавало потока на изгорелите газове. Аз имам някои други планове затова реших да купя такъв тип гърне. Ако не мислиш да сменяш нищо по генерацията и търсиш визията. Недей! Ще загубиш комфорта при пътуване. Тези гърнета издават много шум. Ако ползваш колата за града сигурно ще се кефиш и няма да има много проблеми, но за извънградско си трябва заглушител. Аз съм със същата кола с катализатор. Гърнето ми е със заглушител и извънградско разликата с оригиналното гърне е малка. Вярвам, че със смяната на катализатора и слагането на резонаторно гърне на мястото на катализатора колата ще стане още по-тиха и много по-приятна за слушане. Отностно оригиналните ауспуси ( всъщност не знам защо трябва да казваме гърне) са на подобна цена. Ако не търсиш динамика, която 100% няма да получиш само с проходен тип ауспух, оригиналните са за теб. Ако имаш планове за напред може би ще е по-добре да се замислиш за варианти за обезшумяване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spooner 11 #3 Отговорено 2 Ноември, 2013 като гледам заглушител не е проблем да се направи допълнително за посочените гърнета Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове