raishauer 2 #1 Публикувано 22 Октомври, 2013 Колеги чета руските форуми за смяна на тези две филтърчета на снимката на I-vtec магистралата за маслото. И се чудя дали това се прави рутинно или при проблем на запушване примерно. Има ли датчик който да следи налягането и потока на маслото,и съответно да отчете грешка веднага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
buleka vti 5 #2 Отговорено 22 Октомври, 2013 (Редактирано) Подменят се ако си извършвал ремонт или имаш теч.На В16А2 и на Н22 съм сменял поради теч гарнитурката на витек соленоида тази която контактува към главата и после тази отгоре на самия клапан.Тази която контактува с главата е с цедка. Ако имаш запушване няма да се включи витек клапана и ще светне чека.Но това не знам какъв човек трябва да е да докара нещата до там че да плуват нагари и клей в маслото че да предизвикат запушване на цедката. ;)/>Ако нямаш нагари като отвориш капачката за наливане на маслото......... не се занимавай с излишни действия да сменяш нещо което си е в ред.Най много да предизвикаш някой теч.На мой познат точно това се случи макар да сложи оригинална цедка с гарнитурка. Редактирано 22 Октомври, 2013 от buleka vti Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
raishauer 2 #3 Отговорено 22 Октомври, 2013 Моторът ми е идеално чист и добре поддържан и каран с Castrol Edge 0W30. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
buleka vti 5 #4 Отговорено 23 Октомври, 2013 Ами много се радвам че е така,,,,,,,,,,аз карам с 5W 30 по добре ако нямаш причина не сменяй горепосочените филтри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #5 Отговорено 23 Октомври, 2013 Филтрите се сменят когато се задръстят ,мръсотията спира налягането на маслото и соленоида подава грешна информация към ЕКУ-то ,с 2 думи - спират ти витеците и по това може да познаеш,че ти е запушен филтъра Мотора ти е нов,караш с рядко масло и нямаш предпоставка за тази случка,така че не си отваряй допълнителни разходи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
raishauer 2 #6 Отговорено 23 Октомври, 2013 Благодаря колеги за включването ще се вслушам във вашите препоръки. ;)/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове