Silvergreen 3 #1 Публикувано 4 Октомври, 2013 Колеги, преди два дни без да искам бутнах стрелката за бензина леко нагоре, докато я боядисвах и сега имам съмнения, че не работи. След като я върнах пак на старото място (почти до "Е"), карах още ден, два лампата започна да свети постоянно и аз капнах 20 кинта бензин, около 7 литра, интересното е че ми се струва че стрелката не е мръднала. Като ги смятам 7л + около 4-5л идва 11-12 литра което си е четвърт резервоар. Единия вариант е пак да наливам бензин, другия е да я чакам да падне , защото сега се намира една идея над червеното.Има ли вероятност според вас да съм я прецакал, защото четох че много лесно се разваляла? Също така ме интересува, ако откача буксите на таблото, и я преместя пак , при включване , дали ще отчете реално и ще се покачи до където трябва, т.е. може ли да се настройва по някакъв начин.Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZERO 162 #2 Отговорено 4 Октомври, 2013 Ами капваш за 100 кинта 40литра и ако се качи догоре, значи е ок. Как да гадаем сега кво се е случило 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vuc-tec 19 #3 Отговорено 6 Октомври, 2013 Не просто има значение кога си сипал 20 кинтта дали е била в резерва или в дълбока резерва пробвай както колегата ти каза сложи повечко бензин.Но според мен не си я прецакал аз също съм пръскал стрелки многократно и съм ги местил но съм нямал проблеми; Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #4 Отговорено 6 Октомври, 2013 Не я мести по никакъв начин, защото ако не си я прецакал, то със сигурност ще го направиш ако си играеш. Според мен също не си я окотил, просто както каза колегата наистина има значение кога си налял 20-те кинта. При мен например не пада равномерно нивото. Има си позиции които си ги знам, когато не мърда 50 км и след това рязко пада следващите 50. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marchev 23 #5 Отговорено 6 Октомври, 2013 Стелката играе ролята на потинциометър, какъвто импулс и подаде нивомера в резервоара там отива. Ако искаш я вдигни до горе на ръка, като закачиш таблото пак си отива до кадето я намести нивомера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
redbull 160 #6 Отговорено 6 Октомври, 2013 Маи ще трябва още бензинец да капнеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Silvergreen 3 #7 Отговорено 6 Октомври, 2013 Всичко е наред, не е прецакана. Колега Marchev сигурен ли си за това което писа, т.е. не се налага регулиране? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marchev 23 #8 Отговорено 8 Октомври, 2013 Няма как да я регулираш. Сменяли сме табла и не е имало проблеми, след закачане стрелката си отива според нивомера;)/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SR-71 125 #9 Отговорено 8 Октомври, 2013 Колега, не ми стана ясно коя генерация ти е сивика, но ако ти е лесно свалянето на нивомера - свали го и го премести на ръка. По този начин не е необходимо да сипваш бензин за по-голяма сума. Ако е труден демонтажа/монтажа пробвай да свържеш подходящ потенциометър с необходимото съпротивление към куплунга за нивомера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondaracer 11 #10 Отговорено 15 Декември, 2013 Колега няма нужда от регулиране стрелката. Може да ти се наложи само ако сваляш двата уреда за гориво и охладителна течност от самото табло там дето се развиват болтчетата им отзад. Аз мойте така ги свалях веднъж и при завиването ги затегнах повече и сега ми се измести стрелката малко нагоре. Та поуката е внимавай при демонтаж и монтаж с каква сила ги завиваш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове