arrogance 33 #1 Публикувано 26 Септември, 2013 Здравейте колеги, реших да пусна една темичка за моето мечтано проектче (винаги съм искал да направя подобно нещо, но никога не съм имал възможност) - предполагам си заслужава(и вие ще решите). Покарах известно количество Honda-и, и след като си продадох акорда (акорд купе 2000г.) исках да си продам и тази и да си купя една по-нова Хонда... Но като се замислих в последствие реших, че точно тази учукутената е мойта кола. Набързо за нея - 95 г. D16Z9 1.6 vtec (малкия), с клима и 2 airbag-а. Взех я от пенсионер (първи собственик) на 140 000 км. Отдолу колата е перфе, салона е много запазен и двигателя си е запазил целия power:) Отвън ...всеки детаил имаше някакъв вид забележка - чукнато, ужулено, изкривено, но без ръжди. Както споменах продадох си акорда и всичко от него замина за чаркаляк - от всякакъв типаж, като дори вложих още финанси понеже от акорда не стигнаха Значи какво е сменено- ами всичко Отдолу всичко което беше тръгнало (тампони, маншони и т.н.), нови карета, нови накладки, заден суап към дискови, ново спортно регулируемо окачване - не вози чак толкова друсащо колкото на други коли в които съм се возил, 16'' джанти изправени и боядисани в камера, 195/45/16 good year F1 4 броя нови. Двигател - сменени биелни лагери, сегменти, гарнитури-капак, всмукател, изпускател. Интериор - голямо барче, подлакътник, музика - Pioneer 7-ма серия, Pioneer - амп и съб , кабели амп Target audio 21kv mm предна линия Helix дву компонентна, задни boschmann. Екстериор - Кристални фарове с биксенон на 4300к, полиуретанов лип, oem калобрани и задно крило, bad look капак с двоен обков, затъмнени стопове със специален спрей. Боядисана в камера с боя на Мерцедес (избирах я 2 часа) - металик, който през деня е светло син с променлив отънък на зелен, а вечер става наситено ярко син. Със сигурност изпускам неща, по колата, но няма как да опиша всичко.Благодаря на всички колеги помогнали с части, които съм взел от тях! Без форума и моето голямо желание нямаше да стане така! Предварително се извинявам, но лятото нямах хубав нет и свободното време, за да направя проекта стъпка по стъпка Ето снимки на количката (before-after): 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
arrogance 33 #2 Отговорено 26 Септември, 2013 И такааам... след пълната промяна, много труд, желание и инвестиция излезе ...: 11 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Street-warrioR 287 #3 Отговорено 26 Септември, 2013 ЕВАЛА колега за старанието и за това, че си решил да възродиш това купе а не да взимаш от по-новите (които не мязат на нищо спорд мен)! Боята е уникална, влюбен съм Лично на мен не ми допадат джантите (много гърбави ми изглеждат), аз бих сложил черни джанти и фарове, но всеки си има вкус и най-важното е теб да си те кефи!!! Остава само една турбина на по-късен етап и проекта ще е пълен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djoro 37 #4 Отговорено 26 Септември, 2013 Не знам какво да кажа , СТРАХОТНО . Купенцето си е купенце Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #5 Отговорено 26 Септември, 2013 Поздравления за крайния резултат, макар че някои неща по интериора ми идват в повече.Доста труд си хвърлил предвид изходното положение.Ще споделиш ли синият цвят какъв е като код или от каква кола е? Мерси и успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
arrogance 33 #6 Отговорено 26 Септември, 2013 Благодаря за мненията - то няма как да се хареса всичко на всеки..."приятел вкус няма". Относно охлюва ще го мисля, просто за тази година изхарчих прекалено много по нея(стига и толкова!). Боята е доста рядка, предвид че като я напишеш в гугъл излизат десетина снимки... Води се lazulithblau на mercedes. Просто като го видях на закрито и после излязох на слънце, се влюбих в него Ето линк към оскъдния набор от снимки с този цвят:https://www.google.bg/search?q=lazulith+blau&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=r5NEUo3lJcfJtAbA5IHwAg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1400&bih=722&dpr=1.2#q=lazulithblau&tbm=isch Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimitrov93 12 #7 Отговорено 26 Септември, 2013 Чоовееек, няма такава боя , уникална е много добре си я направил допада ми колицата. Лично мен ми е много грозно някой като си боядиса барабаните само това не ми хареса, но твоя си работа +1 за проекта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
arrogance 33 #8 Отговорено 26 Септември, 2013 Благодаря! Dimitrov93 бъди наблюдателен, първоначално е с барабани, но после преминах към дискове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #9 Отговорено 27 Септември, 2013 Благодаря за мненията - то няма как да се хареса всичко на всеки..."приятел вкус няма". Относно охлюва ще го мисля, просто за тази година изхарчих прекалено много по нея(стига и толкова!). Боята е доста рядка, предвид че като я напишеш в гугъл излизат десетина снимки... Води се lazulithblau на mercedes. Просто като го видях на закрито и после излязох на слънце, се влюбих в него:)/> Ето линк към оскъдния набор от снимки с този цвят:https://www.google.bg/search?q=lazulith+blau&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=r5NEUo3lJcfJtAbA5IHwAg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1400&bih=722&dpr=1.2#q=lazulithblau&tbm=ischМерси за отговора.Питам те понеже съм вкарал Прелюд-а за боя и съм се спрял на нещо подобно,но в същото време и доста различно.Ще се похваля като стане готов, надявам се да се получи добре.Иначе наистина единственото важно нещо е - на теб да ти допада колата, всички останали мнения са без особено значение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кръчмонавта 17 #10 Отговорено 27 Септември, 2013 Евала колега, едно от най добрите купета който съм виждал до сега(екстериорно) честно!И най-доброто е, че е 5ца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimitrov93 12 #11 Отговорено 27 Септември, 2013 Благодаря! Dimitrov93 бъди наблюдателен, първоначално е с барабани, но после преминах към дискове Аа супер, супер ! Аз утре заминавам за Рибарица дано те вида гледам, че си от Тетевен хаха .А боята колко парички ти излезе с работата ако не е тайна ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #12 Отговорено 27 Септември, 2013 Страхотно купенце!! Много хубава боя! Продължавай в същият дух. Ще я следя с интерес. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
arrogance 33 #13 Отговорено 27 Септември, 2013 Не съм си по Тетевен сори, относно боята 1300 лв с работата ми излезе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #14 Отговорено 27 Септември, 2013 Уникална е! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gaze.bg 146 #15 Отговорено 20 Октомври, 2013 Уникална красавица ! Ще следя с голям интерес развитието на проекта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове