Dimitrov93 12 #1 Публикувано 25 Септември, 2013 Колеги, освен autocad някой знае ли, натъквал ли се е на друга програма, на която могат да се правят чертежи и проекти 2d или 3d ? Autocad е безплатна до известно време, но не ми допадат старите версии, а новите са платени! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
k_u_d_o_s 49 #2 Отговорено 25 Септември, 2013 Колеги, освен autocad някой знае ли, натъквал ли се е на друга програма, на която могат да се правят чертежи и проекти 2d или 3d ? Autocad е безплатна до известно време, но не ми допадат старите версии, а новите са платени! За безплатна ако питаш - пробвай ZWCAD. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
linejka 9 #3 Отговорено 25 Септември, 2013 (Редактирано) всички версии на аутокад имат крак ако няма да ги ползваш в офис и се страхуваш от проверка. ЗВКАД е алтернатива на аутокадП.С. колегата ме е изпреварил Редактирано 25 Септември, 2013 от linejka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellBull 44 #4 Отговорено 25 Септември, 2013 В университета работихме 1 семестър със Solid Works (Мисля че така се казваше) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #5 Отговорено 25 Септември, 2013 Rhino, Catia и др. Доста програми има, ако искаш сподели за какво иде реч, за да може да те насочим правилно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #6 Отговорено 25 Септември, 2013 На какво ще правите визуализация? Интериор, ситуация с терен, сграда, инфраструктура...? Има различни техники, програми и формати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
linejka 9 #7 Отговорено 25 Септември, 2013 Nemetschek Allplan също е доста добър избор, но е важно да се каже за какво точно ще се използва точно програмата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #8 Отговорено 25 Септември, 2013 SolidWorks за мен е добра програмка, а също така и не толкова сложна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SR-71 125 #9 Отговорено 27 Септември, 2013 Програми - много. С различни възможности, за различни области, с различни изисквания към хардуера и задкомпютърното "устройство". В общия случай и аз бих предложил "SolidWorks" -дружелюбен и интуитивен интерфейс. И сравнително по-евтина спрямо другите приложения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #10 Отговорено 27 Септември, 2013 [quote Autocad е безплатна до известно време, но не ми допадат старите версии, а новите са платени! Старите версии , ако знаете какво, как и защо правите и имате допълващи приложения, работят добре, бързо. Новите ги ползвам, когато ми трябва лиценза и достъп до БД. Но са тегави, искат ресурс. Предпочитам да мина през 1 - 2 - 3 приложения, защото и срока е важен. Аз лично за проста и бърза работа с графика ползвам Аутокадмап и Сивил 2006 със растердизайн, Аркгис за Бд, 3д студиомах за визия, за обработка и вс. останало за връзка между форматите. Има конверт за dwg.версия, ако се търси актуалност. Важно е да се знае, срок или идея търсите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igniter 60 #11 Отговорено 22 Декември, 2013 (Редактирано) Ако става въпрос за архитектура, да се включа и аз ако не е много късно …Sweet Home 3Dhttp-~~-//www.youtube.com/watch?v=n0hN_NIBsWc Редактирано 22 Декември, 2013 от igniter Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове