Jump to content
TheHondaCivic

xenon на 5 ген civic

Recommended Posts

Колеги някой слагал ли е ксенон на 5 ген сивик? Има ли подобрение в осветеността на къси? Ако има доволни споделете марка магазин...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет.Аз на Сивика съм слагал от този сайт: http://www.ksenoni.com/xenon-bixenon, 35 ватов съм монтирал, вече 2 години, да чукна на дърво нямам проблеми. Стабилни са им комплектите на тези хора - и баласти и крушки са безпроблемни. Прави впечатление на тези комплекти от този сайт, че малко по-бавно загряват крушките - примерно след пускането им трябват 15 - 20 секунди за да започнат да светят както трябва, но това от една страна (до колкото успях да прочета по темата) е по-добре, удължава се живота на крушките. Казвам го от опит и този сайт го препоръчвам (по принцип има и по-евтини оферти), защото на дел сола съм слагал от друга марка (друг сайт) и за 1 месец смених гаранционно 4 (четири) комплекта крушки, докато накрая нямах проблем, а с тези (горе споменатия сайт) както вече казах - няма ядове :angry: Определено има подобрение в светенето с биксенон (все пак, Сивик 5 е признато за кола с най-мизерно светещите фарове), но не очаквай да светнеш като чисто нова кола излязла от завода с кеснон, нека сме наясно. ;) Все пак ксенон на рефлекторен не прозрачен фар а "надраскан" (каквито са нашите коли) не е мислено така в завода, но определено си заслужава инвестицията, по-добре се вижда спрямо нормални халогенни крушки. Задължително след монтажа на ксенона (и не само, по принцип) трябва да отделиш време и търпение за регулиране на фаровете - в тъмница срещу стена, трябва да намериш перфектния баланс (играчка си е обаче) така че хем фаровете да светят максимално добре, хем да не са прекалено високо и да заслепяващ тези отсреща които те виждат. Аз лично съм си играл часове наред по нощите, докато успях да ги наглася.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не отварям нова тема ще пиша тук, дано има по-голяма активност :)Искам да сложа ксенон на Сивика - 6та генерация с фарове с лупи. Колебая се м/у Luxima и някакви без бранд, които мога да взема за около 50лв.Питането ми е дали ще усетя някаква разлика в светенето при 3,5 пъти по скъпата Luxima или всички светят по-един и същи начин и разликата е в гарнцията?Спрял съм се на 4300К. За гаранцията не мисля, че е голям + в случая при тази цена, все пак мога да си купя 3 по-евтини ксенона на неговата цена. Важното за мен е да светят добре, да не станат розови след месец и да не "стоплят" 1 минута. Питането ми за светенето идва от това, че до колкото разбрах на колите фабрично се поставя 4300К и светят страхотноооо, а пък някакво китайче за 50лв. ме съмнява да се доближи и малко до това светене. Само да уточня, че ми е напълно ясно, че в новите коли оптиката също е на светлинни години от тази в моя Sonar, но аз говоря по-скоро за цвят на светлината.Ще съм много благодарен да споделите опит за разликата в скъпия и евтиняи ксенон.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...